Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γαμος

Γαμήλιο γλέντι – υπερπαραγωγή οργάνωσε για την 22χρονη κόρη του ένας Ρομά στον Βόλο, κάτοικος Αλιβερίου ο οποίος δραστηριοποιείται στις λαϊκές αγορές της πόλης. Για να υποδεχτεί τους 3.000 καλεσμένους,  «έκλεισε» τον περίβολο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ωστόσο δεν έλειψε η στιγμή που τα έθιμα των Ρομά συγκρούστηκαν με τον νόμο.

Εκεί, οι τσιγγάνοι ακολούθησαν το τελετουργικό τους και αποφάσισαν να σφάξουν αρνιά σε κοινή θέα. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από προχθές με την σφαγή των ζώων. Πρόλαβαν να σφάξουν δέκα αρνιά και έγινε καταγγελία στην Κτηνιατρική και την Εισαγγελία, οπότε σταμάτησε η σφαγή των και το αποτρόπαιο θέαμα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία, σύμφωνα με το thenewspaper.gr, καθώς η σφαγή οικόσιτων ζώων σε κοινή θέα, και όχι σε κατάλληλο χώρο, όπου τηρούνται κανόνες υγιεινής και ευθανασίας, είναι παράνομη.

«Θέλαμε να τηρήσουμε τις παραδόσεις μας»

«Εμείς θέλαμε να κάνουμε το γάμο, σύμφωνα με τις παραδόσεις μας, όπως έκαναν οι παππούδες μας και σφάξαμε τα αρνιά, αλλά μας σταμάτησαν», είπε στα gegonota.news συγγενής της 22χρονης νύφης.

Το ζευγάρι που σήμερα θα γλεντήσει στην περιοχή του Πανθεσσαλικού έχει ήδη  ένα νεογέννητο αγοράκι, ενώ καλεσμένος στον γάμο είναι ο Ζαφείρης Μελάς, που θα αναλάβει το πρόγραμμα. Στο μεταξύ αρραβώνας ετοιμάζεται στη Νέα Ιωνία και από τον νεαρό αθίγγανο που κατηγορήθηκε τον προηγούμενο μήνα, για την απαγωγή της ανήλικης αγαπημένης του. Το ζευγάρι θα αρραβωνιαστεί σύντομα και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης η οποία έχει αναβληθεί, θα έχει τελεστεί και ο γάμος.