Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγιά

Επιχειρούν από το πρωί τα εναέρια μέσα για οριοθέτηση της πυρκαγιάς στην ημιορεινή Λεμεσό, και εκεί και όπου χρειάζεται προχωρούν σε ρίψεις νερού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, είπε ότι κατά τη σημερινή ημέρα θα υπάρχει ροή πτητικών μέσων καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας.

Όπως είπε, υπάρχει ένας προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα, ενώ από τις επίγειες δυνάμεις δεν αποδεσμεύτηκε κανένας, ούτε από το Τμήμα Δασών αλλά ούτε και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι τα εναέρια μέσα θα προχωρήσουν με οριοθέτηση της πυρκαγιάς και εκεί και όπου εμφανίζεται μια αναζωπύρωση, θα την αντιμετωπίζουν. Το θέμα των αναζωπυρώσεων παρακολουθείται και με κάμερες, αλλά και δια ζώσης, είπε.

Εξάλλου, το Συντονιστικό Κέντρο επισκέφτηκαν και οι ισραηλινοί πιλότοι, οι οποίοι συνδράμουν για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, καθώς και οι Βουλευτές Μαρίνος Μουσιούττας και Μιχάλης Γιακουμή, εκ μέρους της ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων. Οι Βουλευτές ενημερώθηκαν για την κατάσταση, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλες τις υπηρεσίες, προσωπικό και εθελοντές, που συνέδραμαν για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

εεργ

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπέν-Γκβιρ, με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, τον ΓΔ του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέα Γρηγορίου, τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, τον Αρχιπύραρχο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκο Λογγίνο, τον Πρέσβη του Ισραήλ και μελών της Εθνικής Φρουράς, στο συντονιστικό κέντρο παρά την Κοινότητα Παραμύθας. Τον κ. Μπεν-Γκβιρ, υπό την αρμοδιότητα του οποίου βρίσκονται οι δυνάμεις πυρασφάλειας που έχουν σταλεί χθες στην Κύπρο από το Ισραήλ, υποδέχθηκε  η Κύπρια ομόλογος του, κ. Κουκκίδη-Προκοπίου.

υτ
ητρ

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις πυρόπληκτες περιοχές, σε επιφυλακή η ΑΗΚ
 

Κανονικά γίνεται η ηλεκτροδότηση όλων των υποστατικών που βρίσκονται στις ημιορεινές περιοχές της επαρχίας Λεμεσού, οι οποίες επηρεάστηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά το προηγούμενο τριήμερο. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Μηχανικός Δικτύου, Γιώργος Σταματόπουλος, που εκτελεί χρέη εκπροσώπου της ΑΗΚ, συνεργείο της Αρχής παραμένει επιτόπου, καθώς είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων ή εμφάνιση άλλων προβλημάτων.

Από τους 16 πασσάλους που είχαν καεί από τη φωτιά, αντικαταστάθηκαν όλοι εχθές, πλην ενός, λόγω του ότι βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, ο οποίος είναι όμως χαμηλής τάσης και δεν επηρεάζει την ομαλή ροή στο δίκτυο, όπως εξήγησε ο κ. Σταματόπουλος. Σημείωσε, δε, ότι σήμερα θα αντικατασταθεί και ο τελευταίος πάσσαλος. Εξάλλου, αντικαταστάθηκαν εχθές και οι τρεις μετασχηματιστές που είχαν καταστραφεί από την πυρκαγιά.

Το συνεργείο της ΑΗΚ βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές της επαρχίας Λεμεσού για τρίτη μέρα, επιβλέποντας την κατάσταση και όντας σε ετοιμότητα για να παρέμβουν για αλλαγή πασσάλων ή αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Αρχής. Υπογράμμισε, δε, ότι αν οι κάτοικοι διαπιστώσουν ότι υπάρχει κομμένο καλώδιο ή κάποιο άλλο πρόβλημα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με την ΑΗΚ στα τηλέφωνα 25205202 και 25205221, για την αποφυγή ατυχημάτων.