Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Επανδρωμένα επί εικοσιτετραώρου βάσεως τα πυροφυλάκια του Τμήματος Δασών, παρεμβαίνουν άμεσα σε όποιο επεισόδιο πυρκαγιάς χρειαστεί. Η Πολιτική Άμυνα υποστηρίζοντας το έργο του τμήματος Δασών παρακολουθεί  με σταθερές κάμερες αλλά και drones τις περιοχές και είναι οι πρώτοι που εντοπίζουν αναζωπυρώσεις ή νέες πυρκαγιές.

Το συνεργείο του ΑΝΤ1 ενώ βρισκόταν σήμερα στο πυροφυλάκιο της Μονής κατέγραψε το ξέσπασμα της μεγάλης πλέονν και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς στην Άλασσα με τους πυροφύλακες να δίνουν την πρώτη ενημέρωση στις αρμόδιες αρχές.

«Ενώ βρισκόμασταν εδώ και ήρθε και μηχανοκίνητο περίπολο της πολιτικής άμυνας στο σημείο, εντοπίσαμε αναζωπύρωση στην περιοχή του Αγίου Μάμαντος της προάλλες και ενώ έγινε πτήση από αεροπλάνο για ρίψη νερού είχαμε δεύτερο σημείο αναζωπύρωσης κοντά στην Άλασσα», δήλωσε ο Νικόλας Ιταλός, Λειτουργός της Πολιτικής Άμυνας. 

Όταν ένας πυροφύλακας εντοπίσει καπνό, τότε ενημερώνει την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών. 

«Συνήθης τακτική είναι να βοηθούμε με περίπολα είτε με μηχανοκίνητα είτε με τα  drones για προληπτικούς λόγους. Σε περίπτωση που έχουμε πυρκαγιά κύριο μέλημα της πολιτικής άμυνας είναι να  εκκενώσει μια περιοχή όταν δοθεί εντολή από την πυροσβεστική υπηρεσία, το τμήμα δασών ή την αστυνομία ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε και με την κατάσβεση της με αντλίες που έχουμε στα αυτοκίνητα μας», πρόσθεσε ο κ. Ιταλός. 

Το πυροφυλάκιο λειτουργεί σε 24ωρη βάση με δύο 12ωρες βάρδιες υπό την ευθύνη του Τμήματος Δασών. Οι πυροφύλακες διασταυρώνοντας πληροφορίες άμεσα και χωρίς καθυστέρηση ενημερώνουν επίγειες δυνάμεις και προσεγγίζουν την περιοχή που βρίσκεται η πυρκαγιά.