Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Οδικό χάρτη που θα οδηγεί στην επίτευξη των στόχων που τέθηκαν, κλήθηκαν να ετοιμάσουν οι ηγεσίες των εμπλεκόμενων διευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας, μετά από συνάντηση της Υπουργού Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπης Κανάρη, με τον επικεφαλής του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο, Δρ Σαϊχ Ιρσάντ Αλί.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η Υπουργός, με τις ηγεσίες εμπλεκόμενων τμημάτων του Υπουργείου Υγείας, στην παρουσία εκπροσώπου του ΟΑΥ, είχε με τον κ. Αλί, εναρκτήρια συνάντηση για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι προτεραιότητες που έχουν καθοριστεί για τη λειτουργία του γραφείου στην Κύπρο για τα επόμενα δύο χρόνια, και συγκεκριμένα, η βιωσιμότητα του ΓεΣΥ, η σύνταξη της εθνικής στρατηγικής για τη ψυχική υγεία, η αντιμετώπιση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη και μικροβιακή αντοχή και προετοιμασία για αντιμετώπιση ενδεχόμενης υγειονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρεται, οι ηγεσίες των εμπλεκόμενων διευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας, κλήθηκαν όπως προβούν σε βάθος ανασκόπηση της τρέχουσας κατάστασης και έλαβαν οδηγίες όπως, καταρτίσουν οδικό χάρτη που θα οδηγεί στην επίτευξη των στόχων που τέθηκαν, σε συνεργασία με τον επικεφαλής του γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Κύπρο.