Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μάνα για ζόμπι

Μια 50χρονη στο Αϊντάχο των ΗΠΑ καταδικάστηκε για τους φόνους των δύο παιδιών την και για συνωμοσία για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του συντρόφου της. Ο δικαστής κατά την αγόρευση του δήλωσε ότι έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο της  Lori Vallow Daybell  αλλά ανέφερε πως η κατηγορούμενη δεν έδειξε καμία μεταμέλεια.

«Ο φόνος είναι το πιο σοβαρό αδίκημα και το πιο αδιανόητο είδος δολοφονίας είναι να υπάρχει μια μητέρα που δολοφονεί τα ίδια της τα παιδιά, και αυτό ακριβώς κάνατε», είπε απευθυνόμενος στη Vallow Daybell ο δικαστής.

Από την πλευρά της η 50χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες και επικαλέστηκε τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις:  «Ο Ιησούς Χριστός ξέρει ότι κανένας δεν δολοφονήθηκε σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε η Vallow Daybell. «Συμβαίνουν θάνατοι από ατύχημα, συμβαίνουν αυτοκτονίες, συμβαίνουν θανατηφόρες παρενέργειες από φάρμακα».

Η μητέρα, από το Αϊντάχο, πίστευε ότι τα παιδιά της έπρεπε να καταστραφούν για να πάνε στον παράδεισο, όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της. Υποτίθεται ότι πίστευε ότι ο γιος της και η κόρη της ήταν «ζόμπι» – και ότι ήταν μια θεά που εστάλη για να εισαγάγει τη βιβλική αποκάλυψη. Καταδικάστηκε σε τρεις ποινές ισόβιας κάθειρξης, μία για καθεμία από τις κατηγορίες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 16χρονος Tylee Ryan και ο 7χρονος Joshua JJ  Vallow εθεάθησαν για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ η πρώην σύζυγος του συζύγου της Tammy Daybell πέθανε.

Λίγες εβδομάδες αργότερα η Vallow Daybell και ο Chad Daybell ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Ο Chad Daybell Θα δικαστεί ξεχωριστά τον Απρίλιο του 2024 για δύο κακουργήματα που αφορούν συνωμοσία για την καταστροφή, αλλοίωση ή απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων. Έχει δηλώσει αθώος.

Η υπόθεση – η οποία παρουσιάστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix για αληθινά εγκλήματα – άρχισε να απακαλύπτεται στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, όταν συγγενείς ζήτησαν από την αστυνομία στο Ρέξμπουργκ του Αϊντάχο να  προχωρήσει σε έρευνα γιατί είχαν καιρό να μιλήσουν με τον JJ.

Η αστυνομία πήγε, πράγματι στο σπίτι και δεν τον εντόπισε τον 7χρονο, με το ζευγάρι να υποστηρίζει ότι τον φιλοξενεί προσωρινά ένας οικογενειακός φίλος στην Αριζόνα. Όταν η αστυνομία επέστρεψε την επόμενη ημέρα για να δώσει ένταλμα έρευνας, το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί. Βρέθηκαν μήνες αργότερα στη Χαβάη, τον Ιανουάριο του 2020.

Η γιαγιά του JJ, Kay Woodcock δήλωσε συντετριμμένη στο δικαστήριο: «Αναρωτιέμαι συνεχώς τι θα γινόταν. Τι είδους άνθρωπος θα ήταν; Τι στέρησε η Λόρι από τον κόσμο;».

Πηγή: Ethnos.gr