Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα Τρίτη, 1η Αυγούστου, διάταγμα κράτησης για τρεις ημέρες εναντίον νεαρού, ηλικίας 20 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Για την ίδια υπόθεση δύο άλλα πρόσωπα, ηλικίας 18 και 19 ετών, τελούν υπό κράτηση για έξι μέρες από χθες Δευτέρα με διάταγμα που εξέδωσε το Επαρχιακό  Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «στις 28 Ιουλίου καταγγέλθηκε στη Δύναμη από ιδιοκτήτη υποστατικού στην επαρχία Αμμοχώστου ότι παρέα νεαρών προσώπων είχαν μεταβεί, το βράδυ της Πέμπτης 27 του μήνα, στο υποστατικό του. Αφού πλήρωσαν τον λογαριασμό και έφυγαν από το υποστατικό, ο παραπονούμενος διαπίστωσε ότι μεταξύ των χρημάτων που του έδωσαν, περιλαμβάνονταν εννέα πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ».

Προστίθεται ότι «η ίδια παρέα, μετέβη στο ίδιο υποστατικό και το επόμενο βράδυ, οπότε ο ιδιοκτήτης κάλεσε την Αστυνομία και υπέδειξε τα δύο πρόσωπα που πλήρωσαν με τα πλαστά χαρτονομίσματα. Ενα από τα άτομα επιχείρησε ξανά να πληρώσει με πλαστό χαρτονόμισμα, πριν από την άφιξη της Αστυνομίας».    

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον χώρο διαμονής των δύο υπόπτων ηλικίας 18 και 19 ετών, «εντοπίστηκε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο. Τα δύο άτομα συνελήφθησαν και χθες Δευτέρα 31 Ιουλίου, οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εξαήμερης κράτησης τους».

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τρίτου ατόμου ηλικίας 20 ετών, βάσει της οποίας εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψής του και συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας 31 Ιουλίου». 

Εναντίον του ερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής και κυκλοφορίας παραχαραγμένου νομίσματος και εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Ο νεαρός οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τρεις μέρες.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.