Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπουργός Εργασίας Πολύτεκνοι

Έρχονται ελαφρύνσεις για τους πολύτεκνους εργαζομένους. Στην αποκάλυψη προέβη ο Υπουργός Εργασίας, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Παναγιώτου, στο πλαίσιο των στοχευμένων πολιτικών για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και των δημογραφικών ζητημάτων που αυτή συνεπάγεται, στόχος του Υπουργείου είναι να εισαχθεί μια ρύθμιση για την οποία έχει ήδη γίνει αρκετή προεργασία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι πολύτεκνοι γονείς (4 παιδιά και πάνω), αναλόγως του αριθμού των παιδιών τους, να μπορούν να τυγχάνουν ελάφρυνσης στα ωράρια εργασίας τους, κατά την περίοδο που τα παιδιά τους είναι μια συγκεκριμένη ηλικία.

Ερωτηθείς για το ποια είναι αυτή η ηλικία, ο κ. Παναγιώτου απάντησε ότι έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων, έχουν κατηγοριοποιηθεί και έγιναν ήδη εκτιμήσεις σε σχέση με το κόστος αυτής της ρύθμισης, κομμάτι το οποίο βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, εντός του 2023 να ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός.

«Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και σωστό, αυτοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν πολλά παιδιά, να μπορούν να τυγχάνουν ελάφρυνσης στο ωράριο εργασίας τους, είτε είναι στο δημόσιο τομέα, είτε είναι στο ιδιωτικό τομέα, με κάποια επιδότηση/υποστήριξη του χρόνου των ωρών κατά τις οποίες δεν θα εργάζονται» σχολίασε καταληκτικά ο Γιάννης Παναγιώτου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα όπως ανέφερε ο υπουργός, συζητήθηκε κατά την πρόσφατη Σύνοδο του Εργατικού Συμβουλευτικού  Σώματος.