Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μητσοτάκης χριστοδουλίδης

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιεί αύριο, 31 Ιουλίου, 2023, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη μετά την επανεκλογή του στην Πρωθυπουργία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να έχει μια εφ΄ όλης της ύλης  συζήτηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για μια σειρά θεμάτων, όπως οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά, οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και το Μεταναστευτικό.

Αμέσως μετά την άφιξη του στην Κύπρο, το πρωί της 31ης Ιουλίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, και στη συνέχεια στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής και θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Αργότερα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου και ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, προτού αναχωρήσει για την Ελλάδα.