Τηλεόραση Ραδιόφωνο
instagram facebook

Προβλήματα σε εφαρμογές της Meta, μεταξύ των οποίων το Instagram και το Facebook, αναφέρθηκαν από χρήστες τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης επιχειρούσε να συνδεθεί με το Facebook έβγαινε το μήνυμα «sorry, something went wrong», ενώ στο Instagram δεν ανανεωνόταν η ροή των ενημερώσεων. Το Threads παρουσίασε επίσης προβλήματα στη λειτουργία του.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια των προβλημάτων που αναφέρθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαρτίου οι εφαρμογές της Meta είχαν αντιμετωπίσει εκτεταμένο πρόβλημα λειτουργίας.

Οι νέες αλλαγές στο Messenger ίσως ενοχλήσουν κάποιους

Από εδώ και στο εξής πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πάτε να στείλετε ένα μήνυμα μέσω της εφαρμογής Messenger της Meta καθώς οι νέες αλλαγές που έρχονται δίνουν τη δυνατότητα στον εκάστοτε συνομιλητή σας να γνωρίζει τι ακριβώς κάνετε.

Συγκεκριμένα, θα ξέρει ότι οι κουκκίδες που αιωρούνται σημαίνουν ότι πληκτρολογείτε, θα ξέρει πότε έχετε δει τα μηνύματά του και θα ξέρει επίσης αν κάνατε screenshot (στιγμιότυπο οθόνης) συνομιλίες σας τα οποία ήταν ρυθμισμένα να εξαφανιστούν.

Ναι, ένα από τα χαρακτηριστικά πολλών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων είναι η δυνατότητα να αφήνετε ό,τι έχετε στείλει να λήξει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε ορισμένες απ’ τις αλλαγές μέσω μιας συνομιλίας με τη σύζυγό του

Οι λόγοι για τους οποίους θέλετε να εξαφανίζονται τα μηνύματα είναι δικοί σας, αλλά όταν το χαρακτηριστικό αυτό κυκλοφόρησε στο Facebook Messenger υπήρξε μια προειδοποίηση από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προς όσους μπορεί να προσπαθήσουν να το παρακάμψουν με ένα screenshot.

Ο ιδρυτής του Facebook έδειξε πώς θα φαινόταν αυτό σε μια συνομιλία μεταξύ του ίδιου και της συζύγου του Priscilla Chan, με την ίδια να ενεργοποιεί την εξαφάνιση των μηνυμάτων και στη συνέχεια να τραβάει ένα στιγμιότυπο οθόνης που είχε ως αποτέλεσμα να αναρτηθεί μια ειδοποίηση στη συνομιλία.

Vanish Mode

Η λειτουργία Vanish Mode ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2020, με την εταιρεία να αποκαλύπτει ότι θα εφαρμοστεί στο Messenger και το Instagram στις ΗΠΑ «σύντομα», προτού επεκταθεί σε άλλες χώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν ένα χρονόμετρο για το πόσο σύντομα θέλουν να εξαφανιστεί το μήνυμά τους.

Το Facebook, ή καλύτερα η Meta, εξήγησε: «Ενημερώσαμε επίσης τη λειτουργία λήξης του μηνύματος μέσα στις κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο συνομιλίες μας.

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν ή δεν χρειάζονται πάντα τα μηνύματά τους να παραμένουν και οι έλεγχοι του χρονοδιακόπτη επιτρέπουν σε κάποιον να αποφασίσει πότε θα λήξουν τα μηνύματά του στη συνομιλία.

»Ενημερώσαμε αυτή τη ρύθμιση για να παρέχουμε περισσότερες επιλογές στους ανθρώπους στη συνομιλία για να επιλέξουν το χρονικό διάστημα πριν εξαφανιστούν όλα τα νέα μηνύματα, από μόλις 5 δευτερόλεπτα έως και 24 ώρες».

Οι ανταγωνιστικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Snapchat, επιτρέπουν ήδη στους χρήστες να ρυθμίζουν τα μηνύματά τους ώστε να αυτοκαταστρέφονται μετά από μερικές ώρες.