Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τρη

Οι τουριστικές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας, της πολυπλυθέστερης χώρας του πλανήτη, βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδικτυακού σεμιναρίου με τίτλο «China-Cyprus Tourism Promotion Webinar», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, στο webinar έλαβαν μέρος πέραν των 20 συμμετεχόντων από αντιπροσωπείες των δύο χωρών, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου Κώστα Κουμή και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Διεθνών Ανταλλαγών και Συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας Ζιανγ Γουεϊγκούο.

Στο Webinar συμμετείχαν επίσης οι Πρέσβεις των δύο χωρών, Μάρθα Μαυρομμάτη και Λιου Γιαντάο, στελέχη των Υπουργείων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών των πόλεων Λεμεσού και Νιανζίνγκ, καθώς επίσης, εκπρόσωποι κινεζικών και κυπριακών Συνδέσμων και επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου  αντηλλάγησαν απόψεις μεταξύ των συμμετέχοντων και  προβλήθηκαν φιλμάκια τουριστικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το webinar αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων τριών συναντήσεων που είχε το Υφυπουργείο Τουρισμού από την 1η Μαρτίου και μετά, με πιο σημαντική την επίσκεψη του Υφυπουργού Τουρισμού της Κίνας Λι Κουν στην Κύπρο στις 29 Μαΐου.

«Στόχος η επίτευξη στενότερης συνεργασίας μεταξύ Κύπρου - Κίνας στον  τουριστικό τομέα, με ύψιστη προτεραιότητα την τοποθέτηση απευθείας πτήσεων», υπογραμμίζει το Υφυπουργείο.