Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νησι ελλαδα

Διακοπές στην Κύπρο, το εξωτερικό αλλά και συνδυασμό των δύο, προγραμματίζουν οι Κύπριοι. Δημοφιλέστερος προορισμός η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, ενώ αυξημένες κρατήσεις καταγράφουν και τα ξενοδοχεία.

Λίγες μέρες πριν μπούμε στον Αύγουστο, τον κατ` εξοχήν μήνα των διακοπών, και  οι περισσότεροι Κύπριοι έχουν ήδη προγραμματίσει τις διακοπές τους είτε εντός είτε εκτος, με την  Ελλάδα παραμένει σταθερά πρώτη  στις προτιμήσεις όσων θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Άκη Κελεπέσιη, επίτιμο Πρόεδρο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, δημοφιλέστερος προορισμός και φέτος είναι η Ελλάδα.

«Ο δημοφιλέστερος προορισμός παραμένει η Ελλάδα, οι περισσότεροι Κύπριοι ταξιδιώτες, ταξιδεύουν προς την Ελλάδα […] όπου μεταβαίνουν κυρίως στα ελληνικά νησιά. […] Και στην Ευρώπη ταξιδεύουν πολλοί Κύπριοι ειδικότερα στη Γαλλία, στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αυστρία.

Σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες υπάρχει αυξημένη ζήτηση  για ταξίδια στο εξωτερικό σε σύγκριση με πέρσι, με τις προβλέψεις  να παραπέμπουν στα  επίπεδα του 2019.

Πάντως αρκετά ψηλά είναι και τα ποσοστά των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Κύπρου, αφού η μέση πληρότητα για τον μήνα Ιούλιο έφτασε το 80%, αφήνοντας ικανοποιημένους τους ξενοδόχους.

«Αρκετοί συμπατριώτες μας λόγω και της ακρίβειας που υπάρχει αλλά και του καύσωνα σε διάφορες άλλες πόλεις της Ευρώπης θεώρησαν καλύτερο να παραμείνουν στην Κύπρο και να κάνουν ένα συνδυασμό διακοπών στην Κύπρο και το εξωτερικό», αναφέρει ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ.

Οι ξενοδόχοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο όπου συνηθίζεται να καταγράφονται περισσότερες κρατήσεις, με τις προβλέψεις του να είναι πως οι πληρότητα θα ξεπεράσει το 80% και ίσως να φτάσει το 90%.