Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Νέα Υόρκη όταν ένας γερανός που μετέφερε 16 τόνους σκυροδέματος έπιασε φωτιά και κατέρρευσε πάνω σε γειτονικό κτίριο το πρωί της Τετάρτης.

Το περιστατικό συνέβη σε γερανό στη 10η Λεωφόρο, σε ένα υπό κατασκευή κενό κτίριο κοντά στο Χάντσον Γιαρντς, μεταξύ της δυτικής 41ης και της δυτικής 42ης οδού.


Ο χώρος της καμπίνας έπιασε ξαφνικά φωτιά, για άγνωστους λόγους, στις 07:30 (τοπική ώρα,14:30 στην Κύπρο). Δεν είναι σαφές αν στον γερανό βρίσκονταν εργαζόμενοι.

Το πάνω τμήμα κατέρρευσε, χτυπώντας ένα κτίριο απέναντι από το δρόμο πριν πέσει στο έδαφος, όπως δείχνουν τα βίντεο από το περιστατικό.

Στους δρόμους μετά την κατάρρευση επικράτησε πανικός, με αυτοκίνητα να κορνάρουν και πεζούς να τρέχουν να σωθούν.

«Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο, ήμασταν τυχεροί που δεν ήταν ώρα αιχμής», δήλωσε ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς.

Τέσσερις πολίτες και ένας πυροσβέστης τραυματίστηκαν από τα συντρίμμια, χωρίς να απειλείται η ζωή τους, δήλωσαν οι αρχές. Από τους τραυματίες, τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως σημειώνει η New York Post, ο γερανός είχε την επιγραφή Lomma Crane, εταιρείας που ανήκει στον Τζέιμς Λόμμα, ο οποίος αθωώθηκε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και τριών άλλων κατηγοριών σε σχέση με τη φονική κατάρρευση ενός γερανού στο Upper East Side το 2008. Στο δυστύχημα τότε είχαν σκοτωθεί δύο εργάτες.

Το 2016, ένας κατασκευαστικός γερανός ύψους 200 μέτρων κατέρρευσε πάνω σε κτίρια, πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο του Μανχάταν, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλα τρία άτομα.