Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βομβιστης ελλαδα

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στο σπίτι του ο 61χρονος εμπρηστής που τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στην τεκτονική στοά στο κέντρο της Αθήνας ενώ κρύβεται πίσω και από άλλες βομβιστικές επιθέσεις στην Αττική. Σοκάρουν τα ευρήματα των αστυνομικών από τα όσα βρέθηκαν στο σπίτι του:

1. Πλήθος αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, 
2. Μεγάλη ποσότητα αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών,
3. Εξαρτήματα, μηχανήματα, καθώς και υλικά πρόσφορα για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών,
4. 8 καραμπίνες,
5. Αυτοσχέδια φυσίγγια,
6. Χιλιάδες κυνηγετικά φυσίγγια,
7. Πλήθος υλικού γομώσεως φυσιγγίων,
8. Κροτίδες,
9. Υπολογιστής και εκτυπωτής,
10. Φυλλάδια – φέιγ βολάν,
11. 18 συσκευές κινητού τηλεφώνου, εντός βαλίτσας,
12. Περούκα και ενδύματα, που χρησιμοποιήθηκαν κατά την τέλεση βομβιστικής επίθεσης.

βομβιστης ελλαδα 2

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν:

1. την 13-07-2023 σε κτίρια που στεγάζονται το Ύπατο Συμβούλιο 33ου και η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας,
2. την 02-03-2023 στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Κρωπίας, καθώς και για απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στο κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στον Γέρακα και
3. την 21-04-2020 στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού, έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο κατ’ εξακολούθηση, κατασκευή και κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βομβών και μηχανισμών κατ’ εξακολούθηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια δημόσια μέσω διαδικτύου, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τις φωτοβολίδες, τα πυροτεχνήματα και τα όπλα.

βομβιστης ελλαδα 3

Το στοιχείο που τον πρόδωσε και το blog για την επίθεση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr και της Ευλαμπίας Ρέβη, το αυτοκίνητό του είναι το στοιχείο που πρόδωσε τον δράστη.

«Ο τύπος αυτός δεν είχε ποτέ απασχολήσει την Αστυνομία και η έρευνα στο σπίτι του έγινε για την επίσημη ταυτοποίησή του. Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τον δράστη της επίθεσης στη Στοά και υπάρχει βίντεο που φαίνεται να μπαίνει στο αυτοκίνητό του. Από τις πινακίδες τον βρήκαμε. Πήγαμε στο σπίτι του για να τον συλλάβουμε και να βρούμε τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα, αλλά αυτά που βρήκαμε ήταν σοκ», σχολιάζει αστυνομικός που συμμετείχε στη διαδικασία της σύλληψής του. 

Ο 61χρονος είναι πολύτεκνος, κατά τη σύλληψή του επικαλέστηκε το άρθρο 120 του Συντάγματος και φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι «θεματοφύλακας του Συντάγματος». 

Πέρα από δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διατηρεί και ιστολόγιο με στόχο την «ελληνορθόδοξη ενημέρωση», όπως αναφέρει ο ίδιος. 

βομβιστης ελλαδα 4

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο 61χρονος, που δηλώνει ιστορικός - ερευνητής, πέντε ημέρες μετά την επίθεση στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ανέβασε άρθρο στο blog του ως προς το «Τι σηματοδοτεί η πρώτη παγκοσμίως επίθεση σε Μασονική Στοά» αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα τα εξής: « Πριν γράψουμε γι' αυτό το γεγονός πήραμε πάρα πολλές πληροφορίες και συλλέξαμε πολλά στοιχεία, γι' αυτό και δεν γράψαμε τίποτα αμέσως.  Διαβάσαμε όλες σχεδόν τις δημοσιεύσεις καθώς και πάρα πολλά σχόλια, για να μπορέσουμε να διακρίνουμε την αλήθεια, αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ. Κι αυτό διότι τέτοιο χτύπημα στο άντρο του Σατανά δεν έχει ξαναγίνει από το 1711 που δημιουργήθηκαν οι πρώτες Μασονικές στοές κι ούτε θα χτύπαγαν οι ίδιοι οι Μασόνοι τον μεγάλο και πολυτελή "Ναό" του Σατανά». 

«Οπότε αυτοί που χτύπησαν με βόμβα την μεγάλη στοά ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ στην Ελλάδα, που δολοφόνησε τον Ιωάννη Καποδίστρια και έχουν αποφασίσει να παραδώσουν το Αιγαίο και τα νησιά μας στην Τουρκία μέσω της ΧΑΓΗΣ,  έστειλαν ένα μήνυμα στον Διεθνή Σιωνισμό, στην παγκόσμια Μασονία, και στον ίδιο τον σατανά αφέντη τους. Κι αυτό το μήνυμα βρέθηκε να περιπλανάται με πολλά φέιγ-βολάν στον δρόμο την ημέρα της επίθεσης και το είδε κάποιος γνωστός σ' ένα δρόμο στο Μενίδι και μας το έστειλε σε φωτογραφίες», γράφει σε άλλο σημείο.

βομβιστης ελλαδα 5

Παραλίγο να έχουμε θύμα
«Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται ότι είναι διαταραγμένος. Το πώς, όμως, κατάφερε να κάνει αυτά τα χτυπήματα και να φτάσει στο σημείο να φτιάχνει βόμβες είναι αντικείμενο έρευνας», επισημαίνουν πηγές της Κατεχάκη. 

«Και μπορεί να φαίνεται για μία γραφική προσωπικότητα, αλλά η περίπτωσή του είναι σοβαρή. Στην επίθεση στο Κορωπί θα μπορούσε να έχουμε θύμα, αν μία γυναίκα περνούσε από το σημείο ένα λεπτό νωρίτερα», προσθέτουν.

Οι έρευνες για το πλήρες εύρος της δράσης του, σε πόσα χτυπήματα εμπλέκεται και αν δρούσε μόνος του ή ανήκει σε ευρύτερη ομάδα συνεχίζονται.

βομβιστης ελλαδα 6
βομβιστης ελλαδα 7
βομβιστης ελλαδα 8
βομβιστης ελλαδα 9
βομβιστης ελλαδα 10
βομβιστης ελλαδα 11
βομβιστης ελλαδα 12