Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χρηστος μουλα περικλης στεφανιδης

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συγγενείς συνάδελφοι και φίλοι θα πουν αύριο την Πέμπτη (27/7) το τελευταίο αντίο στον 27χρονο ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς.

Ο 27χρονος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Καναντέρ που συνετρίβη στην πυρκαγιά στην Κάρυστο Εύβοιας βυθίζοντας μια ολόκληρη χώρα στο πένθος.

Αντίστοιχα την Παρασκευή (28/7) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά.

Ο ακριβής τόπος και χρόνος της κηδείας του σμηναγού δεν έχει γίνει γνωστός.

Όλα αυτά ενώ οι πραγματογνώμονες έχουν αναλάβει να ρίξοουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Ποιοι ήταν οι δύο πιλότοι

Με καταγωγή από το Κιλκίς ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης ζούσε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους γονείς του. Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται συγγενείς και φίλοι για να στηρίξουν τους γονείς και το μικρότερο αδελφό του.

Ο 34χρονος σμηναγός Χρήστος Μουλάς είχε καταγωγή από τα Χανιά και συγκεκριμένα από το Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου.

Ο σμηναγός ήταν παντρεμένος αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να γευτεί τη χαρά της πατρότητας, καθώς η σύζυγός του είναι έγκυος τριών μηνών.

Αυτό που ένωνε τους δύο πιλότους ήταν η αγάπη τους για τη δουλειά τους καθώς και οι δύο είχαν όνειρο να περάσουν στην Σχολή Ικάρων. Όνειρο που πέτυχαν αλλά το νήμα της ζωής τους κόπηκε πρόωρα στην προσπάθειά τους να σώσουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.