Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απεγκλωβισμος παιδιου

Απίστευτη στιγμή κατέγραψε κάμερα, με έναν τρομοκρατημένο πατέρα στο Τέξας να σπάει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του για να σώσει το μωρό του που κλειδώθηκε μέσα, εν μέσω καύσωνα. Το οδυνηρό βίντεο δείχνει έναν άνδρα να προσπαθεί επανειλημμένα να σπάσει το τζάμι με ένα σίδερο για να σώσει το μωρό του από το αυτοκίνητο σε ένα πάρκινγκ στο Άρλινγκτον του Τέξας.

Μέσα στην αφόρητη ζέστη, οι ανήσυχοι περαστικοί παρακολουθούν πριν φτάσει ένας δεύτερος άνδρας με ένα μεγαλύτερο αντικείμενο για να συνδράμει.

Τελικά οι δύο τους άνοιξαν μια τρύπα αρκετά μεγάλη ώστε κάποιος να σκαρφαλώσει και να βγάλει το έντρομο παιδί.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι γονείς του μωρού κλείδωσαν κατά λάθος τα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα στο όχημα μαζί με το μωρό, καθώς η ζέστη άρχισε να εντείνεται γύρω στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης.

Ο πατέρας έφερε το παιδί στην αγκαλιά του καθώς το οδυνηρό περιστατικό έφτασε στο τέλος του.

Ο αρχιφύλακας από το αστυνομικό τμήμα δήλωσε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν μετά τη διάσωση του μωρού. Το ΕΚΑΒ έφτασε επίσης στο σημείο και έκανε έλεγχο στο μωρό.

Παρά την ταλαιπωρία του, το μωρό ήταν καλά και δεν αναμένονται κατηγορίες ως αποτέλεσμα του περιστατικού. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ο πατέρας ενήργησε σωστά. Δεν ήταν σαφές πόση ώρα το μωρό ήταν κλειδωμένο στο αυτοκίνητο, αλλά η Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας προειδοποιεί ότι χρειάζονται μόνο δέκα λεπτά για να αυξηθεί επικίνδυνα η θερμοκρασία ενός αυτοκινήτου

Τα τελευταία 25 χρόνια, σχεδόν 1.000 παιδιά έχουν πεθάνει από θερμοπληξία επειδή είχαν παγιδευτεί μέσα σε καυτό αυτοκίνητο. Σε αυτά περιλαμβάνονται 33 μόνο πέρυσι. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά, καθώς είναι πιο ευάλωτα στη ζέστη από ό,τι οι ενήλικες.

Η θερμοκρασία του σώματος ενός παιδιού μπορεί να αυξηθεί τρεις έως πέντε φορές ταχύτερα από τη θερμοκρασία ενός ενήλικα, αναφέρει η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, την Κυριακή τερματίστηκε το σερί ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, με την μέγιστη να φτάνει χθες, τους 37, σύμφωνα με την εφημερίδα San Antonio Express-News.

Πηγή: iefimerida