Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας θερμομετρο

Σε κλοιό παρατεταμένου καύσωνα παραμένει η Κύπρος, με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής να κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη. Σε ισχύ βρίσκεται από χθες το βράδυ στις 21:00 η νέα κίτρινη προειδοποίηση, η οποία εκπνέει στις 18:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει σήμερα τους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, ενώ με βάση το αναθεωρημένο δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός σήμερα αναμένεται θερμός.

Εξάλλου, το Τμήμα Δασών αναφέρεται στον κίνδυνο έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, που παραμείνει σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού».

Αναλυτική η πρόγνωση του καιρού 

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά, κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 39 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 37 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη και σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι την Πέμπτη, για να παραμείνει αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.