Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ε

Γονατίζουν λόγω αυξημένης νοσηρότητας τα Νοσοκομεία της Πάφου και της Λεμεσού, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας.

Νέα σοβαρή καταγγελία χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος. Έκανε λόγο για ασθενή με εγκεφαλικό ο οποίος παρέμεινε για έξι και πλέον ώρες σε φορείο στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Πάφου, γιατί δεν υπήρχαν κρεβάτια.

«Ασθενής με εγκεφαλικό από τις 2:00 μμ (είναι 8:45 μμ) είναι σε ένα φορείο στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, δεν υπάρχουν κρεβάτια. Ντροπή», ανέφερε ο κ. Φαίδωνος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, παραδέχθηκε πως τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι πλήρη και διαβεβαίωσε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής έλαβε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα

«Δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη για αυτό τον λόγο έγιναν προσπάθειες για να μεταφερθεί σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός ΓεΣΥ χωρίς όμως αποτέλεσμα, δια τον λόγο ότι τα περισσότερα εξ αυτών ήταν πλήρης και κάποια τα οποία δεν ήταν πλήρης δεν διέθεταν την ειδικότητα του παθολόγου ως εφημερεύουσα», επισήμανε ο κ. Χαριλάου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, τη δεδομένη στιγμή «πνίγονται» οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση. 

«Προ του ΓεΣΥ το γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας διέθετε μόνο 17 κλίνες ΜΕΘ και 6 κλίνες ΜΑΦ και αυτή την στιγμή διαθέτει 33 κλίνες. Έχουν αναπτυχθεί άλλες 10 κλίνες εις το γενικό νοσοκομείο Λάρνακας και έχουν αυξηθεί οι κλίνες από 8 σε 15 στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, φαίνεται ότι όσον προχωρά ο καιρός υπάρχουν περισσότερες ανάγκες για κλίνες», σημείωσε ο κ. Χαριλάου.

Την ευθύνη για ανάπτυξη κλινών, την έχει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, με τον ΟΚΥπΥ να ζητά τον καθορισμό των απαιτούμενων κλινών για την επόμενη δεκαετία, και την ετοιμασία πλάνου, ώστε να μην υπάρχουν οι ελλείψεις που δημιουργούν και προβλήματα.