Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Στα ύψη παραμένει ο υδράργυρος με την θερμοκρασία να κτυπά κυριολεκτικά κόκκινο και την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει την μια Κίτρινη Προειδοποίηση μετά την άλλη.

Η Μετεωρολογική προχώρησε στην έκδοση νέας Κίτρινης Προειδοποίησης για εξαιτερικά υψηλές θερμοκρασίες. Η νέα Κίτρινη Προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 21:00  απόψε το βράδυ (23/7) μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας (24/7).

Σύμφωνα με την Προειδοποίηση η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 42 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση, σε συνδυασμό με θερμή αέρια μάζα, επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, ωστόσο αρχικά τοπικά θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Αύριο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά κυρίως σε νοτιοδυτικούς ως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα καταστεί λίγο ταραγμένη.
Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.


Η θερμοκρασία την Τρίτη αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση και σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι την Πέμπτη, για να παραμείνει αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.