Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τξυ

Στην Οινόη Βοιώτιας επιχειρεί η κυπριακή αποστολή του Τμήματος Δασών με δύο αεροπλάνα που έφτασε νωρίτερα σήμερα στην Ελλάδα για να συνδράμει στις προσπάθειες πυρόσβεσης των πολλών μετώπων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου τα δύο κυπριακή αεροπλάνα επιχειρούν σε σχηματισμό με άλλα δύο από Ελλάδα και Ισραήλ.

Ο κ. Κωνσταντίνου δήλωσε  ότι πρόκειται για 2 μισθωμένα αεροπλάνα που στάθμευαν στο αεροδρόμιο Πάφου με 4 άτομα πλήρωμα, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, και ομάδα υποστήριξης εδάφους 5 ατόμων.

Σημείωσε επίσης ότι η αποστολή έγινε μετά από αίτημα της Ελλάδας μέσω του μηχανισμού rescEU και θα αρχίσουν να επιχειρούν όταν τους δοθούν οδηγίες, σήμερα ή αύριο πρωί.

Στην Κύπρο διαθέσιμα για την κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών παραμένουν συνολικά άλλα 6 πρωτεύοντα πτητικά μέσα, ενώ στην διάθεση της πυρόσβεσης είναι τα δευτερεύοντα πτητικά μέσα, δηλαδή τα ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου λέγοντας ότι εάν χρειαστεί επιπλέον βοήθεια μπορεί να ζητηθεί από τις Βρετανικές Βάσεις που διαθέτουν άλλα δύο ελικόπτερα.