Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθγ

Αγωνία τέλος. Περηφάνεια και ανακούφιση νιώθουν χιλιάδες μαθητές με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των παγκύπριων εξετάσεων.

Όπως και κάθε χρόνο,  υπήρξαν και αυτοί που «άγγιξαν» το τέλειο και μοιράζονται μαζί μας το «μυστικό της επιτυχίας τους».

Οι 12 πρωτεύσαντες που πήραν το απόλυτο 20 είναι, η Γιαννακού Γιούλα, Αντωνίου Μικαέλα, Αντωνίου Σίμος, Παπαγεωργίου Χρυσταλλένη, Βρυωνίδου Νικολέτα, Γεωργίου Ιωάννα, Κυριάκου Γιώργος, Κεφίλη Αθανασία, Αντωνίου Αντώνιος, Ολσεν Κυριάκος, Παπαλεόντιου Ίρις και Αντωνιάδου Άντρεα.

Γιούλια Γιαννακού

Η Γιούλια Γιαννούκου, η οποία εξασφάλισε πρωτιά στην σχολή Αγγλικών σπουδών, σε δηλώσεις της ανέφερε πως νιώθει περήφανη και χαρούμενη προσθέτοντας πως «έφυγε ένα βάρος από πάνω της».

Όπως είπε, «είχα καλούς καθηγητές που με στήριξαν στην προσπάθεια μου, και με την βοήθεια τους αλλά και με την θέληση μου, πέτυχα». Σε ερώτηση για το πανεπιστήμιο στο οποίο θα φοιτήσει είπε πως θα αποδεχτεί την εισδοχή της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού εξ αρχής επιθυμούσε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Επιθυμία της, ανέφερε είναι να ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μικαέλα Αντωνίου 

Η Μικαέλα από το Λύκειο Κύκκου Β΄ εξασφάλισε θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στις Πολιτικές Επιστήμες.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η Μικαέλα είπε ότι, «η χρονιά ήταν αρκετά πιεστική όμως με σωστό πρόγραμμα και ισορροπία όλα πήγαν καλά».

Η ίδια, αναμένει και τα αποτελέσματα από την Ελλάδα για να πάρει την τελική της απόφαση όσον αφορά την φοιτητική της πορεία.

Χρυσταλλένη Παπαγεωργίου 

Η Χρυσταλλένη Παπαγεωργίου από το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εξασφάλισε θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο της Νομικής.

Όπως ανέφερε, ετοιμάζει αποσκευές για Αθήνα αφού αναμένει τα αποτελέσματα της Ελλάδας.

Όσον αφορά το διάβασμα, είπε χαρακτηριστικά ότι, «δεν είναι τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζουν».

Νικολέτα Βρυωνίδου

«Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν», δήλωσε η Νικολέτα Βρυωνίδου από το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου,  μια εκ των 12 πρωτευσάντων.

Είπε ότι, προσπαθούσε ολόκληρη τη χρονιά, αλλά το ότι ήταν στους πρώτους ήταν μια έκπληξη για την ίδια.

Η Νικολέτα, θα κρατήσει τη θέση της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο της Βιολογίας αφού είναι κάτι που της άρεσε από μικρή.

 

 

 

Ιωάννα Γεωργίου 

Η Ιωάννα Γεωργίου, από το Λύκειο Λινόπετρας, εξασφάλισε θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο Μαθηματικών και Στατιστικής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι, πρώτος της στόχος είναι η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην Αθήνα.

Γιώργος Κυριάκου 

Στη σχολή Ικάρων εξασφάλισε θέση ο Γιώργος Κυριάκου ο οποίος  φοιτούσε στο Λύκειο Αρχαγγέλου Απόστολος Μάρκος.

Σε δηλώσεις του είπε ότι διάβαζε καθημερινά, με πρόγραμμα πάντα και οργάνωση.

Πρόσθεσε πως, «Δεν είναι απλά παπαγαλία, πρέπει να τα εμπεδώνεις και να τα κατανοείς».

Ολσεν Κυριάκος

Παρακάθησε δεύτερη φορά τις παγκύπριες εξετάσεις και σε συνδυασμό με την στρατιωτική του θητεία κατάφερε να διαπρέψει και να είναι από τους πρώτους τον πρώτων.

Ο λόγος για τον Κυριάκο Ολσεν, παράδειγμα προς μίμηση, από το Λανίτειο Λύκειο που εξασφάλισε θέση στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο της νοσηλευτικής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι, «ήταν πολύ δύσκολη χρονιά γιατί είχα να συνδυάσω τον στρατό με τις εξετάσεις, όμως επειδή είχα θέσει τους στόχους μου από την αρχή πάλεψα για να υλοποιήσω τα όνειρα μου και οι κόποι μου αποδίδουν καρπούς».

 

Άντρεα Αντωνιάδου 

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών πέρασε η Αντρεα Αντωνιάδου από το Λύκειο Ιδαλίου».

«Μου αρέσει η γαλλική γλώσσα και κουλτούρα και θέλω να εμβαθύνω πιο πολύ στον πολιτισμό τους», ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι».