Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξηγυ

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων Πρόσβασης 2023, για τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας , Αθηνά Μιχαηλίδου, μιλώντας κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είπε ότι στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής 5.250 υποψήφιοι, διεκδικώντας πρόσβαση στη δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι με τη σημερινή κατανομή διατίθεται 2.974 θέσεις, από τος οποίες 1.689 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου , 1.185 στο ΤΕΠΑΚ και 100 στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας . 

Σημείωσε ότι στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους αποφοίτους Τεχνικών Σχολών, των Εσπερινών Σχολείων και του Εξατάξιου Γυμνασίου Κάτω Πύργου.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, σε διευκρινιστικές δηλώσεις είπε ότι σήμερα δεν ανακοινώνονται οι Βαθμοί των Πλαισίων Πρόσβασης που αφορούν αποκλειστικά τα ΑΕΙ της Ελλάδας που είναι τα ακόλουθα: 3,4,5,8,9,11,12,13,17,21,23,30.

Σημείωσε ότι μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα εκδώσει εντός των ημερών ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για τα ΑΕΙ της Ελλάδας . 

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ