Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μετανάστες
*Φωτογραφία Αρχείου

Στη σύλληψη 4 παράτυπων μεταναστών από την Συρία προχώρησαν σήμερα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχωστου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με νέα άφιξη μεταναστων χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή Κάβο Γκρέκο.

Σύγκεκριμενα χθες γύρω στις 19:00 το απόγευμα ανακόπηκε από την Λιμενικη αστυνομία 23 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο μια ξύλινη βάρκα μήκους 10 μέτρων περίπου στην οποία επέβαιναν 95 παράτυποι μετανάστες.

Την ίδια ημέρα και περί ώρα 19:25 άκατος της λιμενικής αστυνομίας ανέκοψε στα 16 ναυτικά μίλια δεύτερο μικρότερο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 18 παράτυποι μετανάστες.

Κατόπιν οδηγιών τα δυο σκάφη  οδηγήθηκαν στο Λιμάνι της Λαρνακας και φρουρούνταν από μέλη της αστυνομίας.

Στα δυο σκάφοι επέβαιναν συνολικά 113 παράτυποι μετανάστες εκ των οποίων 78 άντρες, 9 γυναίκες, 15 παιδιά και 11 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Ανακρινομενοι  ανέφεραν ότι ξεκίνησαν την 17/7/23 από το Ταρτους της Συριας αφού πλήρωσαν ο καθένας τους το ποσό των 2500-3500 δολαρίων Αμερικής. Από την ανάκριση εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίων 4 προσώπων ότι ήταν οι πλοηγοί των σκαφών και συνελήφθηκαν από το ΤΑΕ Αμμοχωστου για διευκόλυνση των ανακρίσεων. οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στο Πουρνάρα.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.