Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ατομα με αναπηριες

Καθυστέρηση παρατηρείται στην εξυπηρέτηση αιτήσεων από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις η καθυστέρηση αυτή ξεπερνά τους έξι μήνες όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, στην εκπομπή «Μερα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1. 

Η μη έγκαιρη εξέταση των αιτήσεων που έγκειται στην υποστελέχωση του Τμήματος, εμποδίζει την ανεξάρτητη διαβίωση και μειώνει και το επίπεδο ζωής των ατόμων με αναπηρίες.  

Εντύπωση προκαλεί στον κ. Λαμπριανίδη, η άρνηση δημιουργίας νέων επιτροπών ή στελέχωσης υπαρχουσών, την ίδια ώρα που υπάρχουν Τμήματα με πλεονάζον προσωπικό.  

Καμπανάκι της ΕΕ για λήψη μέτρων προσβασιμότητας 

Δύο μήνες διορία έχει η Κύπρος από τη Ε.Ε. ώστε να λάβει άμεσα μέτρα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.  

Μια συνολική διάσταση της προσβασιμότητας πρέπει να ενταχθεί στην νομοθεσία , σύμφωνα με τον κ. Λαμπριανίδη. Η προσβασιμότητα δεν θα πρέπει να αφορά μόνο το φυσικό περιβάλλον, δηλαδή τις υποδομές αλλά και τις διαδικτυακές υπηρεσίες. 

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η ανάγκη σύστασης μιας ανεξάρτητης Αρχής, αφού τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί από πέρσι, και όχι να τρέχουμε και να μην προλαβαίνουμε, δήλωσε ο κ. Λαμπριανίδης.  

Παρά τις προτροπές οργανώσεων, η πρόταση αυτή δεν έχει εισακουστεί μέχρι στιγμής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν υπήρχε σχετική επιτροπή, η οποία όμως απενεργοποιήθηκε.