Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι είναι εδώ για να ενώσει τον κυπριακό λαό με στόχο την από κοινού πορεία για την επανένωση της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες επετείους, και κληθείς να σχολιάσει αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ περί απόδοσης τιμών από την Κυβέρνηση στους καταδρομείς κατά το πραξικόπημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαι εδώ για να τιμήσω όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να προασπίσουν τη δημοκρατία».

«Είμαι εδώ για να τιμήσω όλους αυτούς που μέσα από τους αγώνες τους προστάτευσαν ό,τι πιο σημαντικό έχουμε. Δεν είμαι εδώ για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα, για να δικαιολογήσω όλους αυτούς που εμπλέκονται στο προδοτικό πραξικόπημα», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι «είμαι εδώ για να ενώσω τον κυπριακό λαό, να πορευτούμε από κοινού, για να πετύχουμε αυτό που θεωρώ για όλους μας ότι είναι ο υπ΄αριθμόν ένα στόχος, η απελευθέρωση, ο τερματισμός από την κατοχή και η επανένωση της πατρίδας μας. Και σε αυτό τον στόχο θα πορευτούμε όλοι μαζί».