Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εργ

Λίγο περισσότερο από το 26% των εταιρειών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Βουλγαρικής Βιομηχανικής Ένωσης (BIA) για την τεχνητή νοημοσύνη (TN) χρησιμοποιοεί TN στις επιχειρηματικές  διαδικασίες και το 27,5% σχεδιάζει να επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη τα επόμενα τρία χρόνια, ανέφερε η BIA.

Για το 18,3% των επιχειρήσεων η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης είναι πολύ δαπανηρή και για ένα άλλο 18,3% είναι περιττή. Μία στις δέκα εταιρείες είναι αναποφάσιστη για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

H BIA συμμετείχε στη δημοσκόπηση τον Ιούνιο του 2023 για να καθορίσει το επίπεδο ετοιμότητας των επιχειρήσεων να επωφεληθούν από την τεχνητή νοημοσύνη. Οι ερωτηθέντες ήταν εκπρόσωποι περισσότερων από 150 εταιρειών με εξαγωγικό προσανατολισμό σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής τροφίμων, των ηλεκτρονικών ειδών, της πληροφορικής και του λιανικού εμπορίου.

Για τις ανάγκες ενός άλλου έργου, η δημοσκόπηση έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις εταιρείες του κλάδου των βιολογικών τροφίμων. Διαπίστωσε ότι μία στις πέντε εταιρείες σε αυτόν τον τομέα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και ένα άλλο 20% σχεδιάζει να τη χρησιμοποιήσει. Το 40% πιστεύει ότι δεν χρειάζεται η TN. Για το 10% των ερωτηθέντων η ΤΝ είναι πολύ ακριβή, ενώ ένα άλλο 10% δήλωσε αναποφάσιστο.