Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ένα γερμανικό βιβλίο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, κάνει τον γύρο του κόσμου και σχολιάζεται κυρίως πανευρωπαϊκά προκαλώντας ποίκιλες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα και στην Κύπρο. Όπως αναφέρουν χρήστες, το βιβλίο αυτό χρησιμοποιείται στα γερμανικά σχολεία για το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης κάτι που αποτελεί ψέμα, δημιουργεί εντυπώσεις και προκαλεί αντιδράσεις. Στην Κύπρο κάποιοι δηλώνουν σίγουροι ότι το βιβλίο θα ενταχθεί στα κυπριακά σχολεία και ζητούν μέχρι και κάψιμό του δημόσια.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Emf Verlag, ο οποίος μίλησε στο Reuters, δεν πρόκειται για βιβλίο μαθήματος για παιδιά. Το συγκεκριμένο βιβλίο είπαν, είναι εγχειρίδιο για γονείς που θα τους βοηθήσει να μιλήσουν για τα σεξουαλικά θέματα στα παιδιά τους και διατίθεται εκτός σχολείων.

Ακόμα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, επιβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο δεν συνιστάται ως σχολικό βοηθητικό εγχειρίδιο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Θέλουν να το... κάψουν

Κύπριοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποίησαν εικόνα από το συγκεκριμένο βιβλίο η οποία απεικονίζει ζευγάρια σε σεξουαλικό σύμπλεγμα και την αναπαράγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταφέρονται κατά της εισαγωγτής του μαθήματος σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. Την προωθούν μάλιστα αναφέροντας ψευδώς ότι πρόκειται για βιβλίο που χρησιμοποιείται σε σχολεία της Γερμανίας και ότι το βιβλίο αυτό θα φτάσει και στην Κύπρο. Κάποιοι μάλιστα προχωρούν ένα βήμα πάρα πέρα καλώντας το κοινό σε εκδήλωση για… κάψιμο του συγκεκριμένου αλλά και άλλων βιβλίων που θα χρησιμοποιηθούν για διδασκαλία του μαθήματος σεξουαλικής αγωγής.

Σε πολλά κοινωνικά μέσα που αναρτήθηκε η φωτογραφία, αρκετοί οι Γερμανοί χρήστες ανάρτησαν σχόλια με τα οποία  διαψεύδουν ότι αυτό το βιβλίο χρησιμοποιείται στα σχολεία.