Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαθητές δημοτικού

Το πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών με σχολικό λεωφορείο από πόρτα σε πόρτα και το ενδεχόμενο επέκτασής του, το οποίο ενέγραψε το ΑΚΕΛ, εξέτασε κατά τη σημερινή συνεδρία της η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας είπε ότι σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας εξέτασαν το θέμα, το οποίο ενέγραψαν ως ΑΚΕΛ, για τη λειτουργία του θεσμού των λεωφορείων από πόρτα σε πόρτα στην εκπαίδευση.

«Του θεσμού, δηλαδή, που μεταφέρει το παιδί του Δημοτικού από το σπίτι του  στο σχολείο και το επιστρέφει με την ίδια διαδικασία. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένας θεσμός τον οποίο επικροτούμε και ο οποίος θέλουμε να επεκταθεί, διότι εξυπηρετεί τα παιδιά και τους γονείς, θα δώσει απάντηση- έστω και μερική- στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενισχύει την κοινωνικοποίηση των παιδιών και έχει πολλά άλλα θετικά», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι εγείραν σήμερα το θέμα της μεταφοράς παιδιών με αναπηρία, για το οποίο πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις και να υπάρξει και η ανάλογη προσοχή.

«Σίγουρα τα παιδιά με αναπηρία δεν μπορεί να αποκλείονται από ένα τέτοιο μέτρο. Υπάρχει, επίσης, το θέμα της επέκτασης του θεσμού στη Μέση Εκπαίδευση, αλλά και ενός συνολικότερου στρατηγικού σχεδιασμού. Ο θεσμός εφαρμόστηκε για 300 περίπου παιδιά, φαίνεται ότι λειτουργεί, ποιοι είναι οι στόχοι μας; Πόσα παιδιά θέλουμε να καλύψουμε του χρόνου, πόσα παιδιά θέλουμε να καλύπτουμε σε πέντε χρόνια και πόσα σε δέκα χρόνια. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται στρατηγικό σχεδιασμό για να προχωρήσουν με τον τρόπο που πρέπει», κατέληξε.

Ο Βουλευτής της ΔΗ.ΠΑ.- Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, Αλέκος Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις του είπε ότι είναι ένας χρήσιμος θεσμός, τον οποίο εισηγήθηκαν πριν δύο χρόνια και τον οποίο βλέπουν να αποδίδει προς όφελος και των παιδιών και των οικογενειών τους, απαμβλύνει το κυκλοφοριακό.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι ζητούν την επέκταση του θεσμού και ήδη προβαίνουν σε ενέργειες για να επεκταθεί και σε Δήμους και σε Κοινότητες.

Αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει στην εξεύρεση οδηγών, σημειώνοντας ότι προωθούν νομοθετική ρύθμιση στην Επιτροπή Συγκοινωνιών, ούτως ώστε να λυθεί το πρόβλημα της εξεύρεσης οδηγών λεωφορείων.  

Πηγή: ΚΥΠΕ