Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Την πληροφορία ότι τα κατεχόμενα επέβαλαν απαγόρευση εισόδου σε 15.000 φοιτητές από έξι χώρες, δημοσίευσε την Τετάρτη ο τουρκοκυπριακός Τύπος. 

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Κίμπρις Ποστασί», «το κράτος δεν επιτρέπει σε 15 χιλιάδες φοιτητές από 6 χώρες να εισέλθουν στη χώρα». Αναφέρει ότι η απόφαση «αποτελεί πλήγμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους επαγγελματίες που εξαρτώνται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχουν περίπου 80-90 χιλιάδες διεθνείς φοιτητές στη βόρεια Κύπρο, αλλά ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό. Καθώς το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων στο νησί συμπεριλαμβάνεται σε πολλές εκθέσεις, οι άνθρωποι που έρχονται στο νησί παριστάνοντας τους φοιτητές θέτουν σε κίνδυνο τους πραγματικούς φοιτητές, εντατικοποιούν την προκατάληψη της κοινωνίας και εμποδίζουν την ανάπτυξη πανεπιστημίων που κάνουν καλά τη δουλειά τους», γράφει.

«Ορισμένα πανεπιστήμια κακομεταχειρίζονται τους φοιτητές που έρχονται στη χώρα. Το γεγονός ότι το κράτος δεν επιτρέπει σε 15 χιλιάδες φοιτητές από 6 χώρες να εισέλθουν στη χώρα αποτελεί πλήγμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους επαγγελματίες που εξαρτώνται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση», αναφέρει, επίσης.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ