Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιωργος χριστοφιδης δικηγορος

Από την 1η Ιουλίου έχει ιδρυθεί το Εφετείο, το οποίο θα ασχολείται ειδικά με αναθεωρητικές εφέσεις κατά αποφάσεων του διοικητικού δικαστηρίου, ανέφερε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Χριστοφίδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοφίδης είπε πως το Εφετείο θα εκδικάζει ποινικές εφέσεις, δηλαδή κατά ποινικών δικαστηρίων. Αστικής δικαιοδοσίας εφέσεις, που συμπεριλαμβάνει στις αρμοδιότητες της αστικής δικαιοδοσίας και τα ειδικά δικαστήρια όπου είναι υποθέσεις οικογενειακού δικαστηρίου και δικαστηρίου εργατικών διαφορών.

Ο Αντιπρόεδρος του ΠΔΣ συμπλήρωσε πως, η παλιά μορφή του ανώτατου δικαστηρίου έχει διαχωριστεί στο ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο και στο ανώτατο δικαστήριο για σκοπούς αλληλοελέγχου των δύο δικαστηρίων. Επίσης θα ασχολούνται με θέματα συνταγματικού δικαίου και θα εξετάζουν υποθέσεις παραπομπής τρίτου βαθμού στο ανώτατο δικαστήριο.

Έχουμε μπει σε μία νέα ιστορική εποχή για τα δεδομένα του συστήματος δικαιοσύνης, δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης. Ευελπιστούμε, είπε, ότι αυτή η νέα δομική αλλαγή θα δώσει λύσης στα χρόνια προβλήματα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το αμέσως επόμενο κεφάλαιο, το οποίο θα είναι η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας δικαιοδοσίας των κατωτάτων δικαστηρίων, να ξεκινήσει σχεδόν άμεσα.