Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρη

Δεν έχει τέλος ο βραχνάς με τα φοιτητικά ενοίκια κάθε χρόνο. Εκτός του ότι οι τιμές των ενοικίων παίρνουν φωτιά, με το μονάρι να ξεπερνάει τα 1000 ευρώ στη Λεμεσό, τα ακίνητα για φοιτητές είναι παντού δυσεύρετα. Μια πραγματικότητα που προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο τόσο στους ίδιους τους φοιτητές όσο και στις οικογένειες τους που διαπιστώνουν καθημερινά ότι δυσκολεύονται να βρουν σπίτι να νοικιάσουν, αφού δεν έχουν στη διάθεση τους επιλογές.

Με φόντο αυτό το ζήτημα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου όπου παρουσίασε τις τιμές των φοιτητικών ενοικίων ανά επαρχία και εξήγησε τον λόγο που τα φοιτητικά σπίτια είναι δυσεύρετα.

Δείτε τις τιμές των ενοικίων σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο:

ξυτ
γερ

Όπως είπε υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό τόσο και από τους φοιτητές που έχουν ξεκινήσει το ψάξιμο για ενοικίαση ακινήτων ωστόσο οι επιλογές είναι λιγοστές.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν ακίνητα προς ενοικίαση, δεν υπάρχει προσφορά υπάρχει μόνο ζήτηση, προσπαθούμε με διάφορους τρόπους μέσω των εμπλεκόμενων φορέων να βρεθεί μια λύση που θα βοηθήσει στην προσφορά», επισήμανε ο κ. Κυναιγείρου.

Επιτήδειοι παράνομοι κτηματομεσίτες ξεγελούν τον κόσμο

Την ίδια ώρα ο κ. Κυναιγείρου συνέστησε προσοχή καθώς όπως επισήμανε υπάρχουν αναφορές για επιτήδειους, παράνομους κτηματομεσίτες οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση ξεγελούν τον κόσμο.  «Υπάρχουν καταγγελίες για καταχρήσεις από επιτήδειους, πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος ενοικιαστής και αγοραστής να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός και να απευθύνονται μόνο στους καταγεγραμμένους αδειούχους κτηματομεσίτες», σημείωσε.