Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγορές Λευκωσία

«Τέλος» στην φημολογία που αναπτύχθηκε από χθες (04/07) για επανεξέταση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές,  έβαλε ο Υπουργός Εργασίας, γεγονός που έφερε ανακούφιση στον Σύνδεσμο Λιανικού Εμπορίου.

Με σημερινές του δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, υπέδειξε πως η αλλαγή των ωραρίων των καταστημάτων, δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης, ούτε αποτελεί μέρος σχεδιασμού.

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για αναστάτωση που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού έκανε λόγο από το «Μέρα Μεσημέρι» ο ΓΓ του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου. Όπως ανέφερε, οι σημερινές αναφορές του υπουργού δημιούργησαν ικανοποίηση και ανακούφιση στα μέλη του Συνδέσμου.

«Πρέπει να τις χαιρετήσω, ευτυχώς ο υπουργός έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά. Αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος που πήγε να δημιουργηθεί και την αναστάτωση στο λιανεμπόριο» σχολίασε ο κ. Αντωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εργασίας μετά την συνάντηση που είχε με την ΠΟΒΕΚ, δήλωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας θα αξιολογήσει τα δεδομένα για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και θα προχωρήσει σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους για την λήψη μιας συλλογικής απόφασης.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για εξαήμερη λειτουργία, ο Υπουργός είπε ότι θα αποφύγει να μπει στην ουσία της συζήτησης αφού δεν θα ήταν σωστό από πλευράς του, αφού στο πλαίσιο του διαλόγου θα έχει την ευθύνη να συντονίσει αυτή τη συζήτηση με τρόπο που να είναι από όλους αποδεκτός.