Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

Οδηγίες από τον αρμόδιο Υπεύθυνο του Τμήματός του για ετοιμασία έκθεσης γεγονότων, για τον λόγο ότι προέβη σε δημόσιες δηλώσεις σε σχέση με το χθεσινό περιστατικό της πτώσης κομματιών μπετόν από την οροφή κελιού πάνω σε κρατούμενο, χωρίς την άδεια του Αν. Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών, Ιωάννη Καπνουλλά, δέχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κλαδικού Συμβουλίου Δεσμοφυλάκων, Χρίστος Κυριάκου, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

«Αναφέρθηκε στον κ. Κυριάκου ότι αυτό συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, με βάση τη νομοθεσία του Τμήματος Φυλακών και ότι σε περίπτωση που θα συνεχίσει να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η θέση του», σημειώνει.

Ο Αν. Διευθυντής του Τμήματος Φυλακών, Ιωάννης Καπνουλλάς, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Συντεχνίας, είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκε με πειθαρχική δίωξη ο Χρίστος Κυριάκου, απλά η διοικητική έρευνα έχει σκοπό να καταδείξει κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα να έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά αδικήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, αναφέρει, στην ανακοίνωση του, ότι για το χθεσινό περιστατικό, ως θέμα που άπτεται της ασφάλειας, της υγείας  και της ευημερίας του προσωπικού των φυλακών και των κρατουμένων, το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Προσθέτει, παράλληλα, ότι σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας, Πρόδρομου Χριστοφή, με τον Αν. Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών, Ιωάννη Καπνουλλά, ο τελευταίος επιβεβαίωσε τα όσα αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας αναφέρει πως θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του Αν. Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών συνιστά παράνομη επέμβαση και παρεμπόδιση στο δικαίωμα και ελευθερία συνδικαλιστικής δράσης των συναδέλφων Δεσμοφυλάκων, μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, του Κλαδικού Συμβουλίου τους, αλλά και της Συντεχνίας.

Σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκε με πειθαρχική δίωξη, λέει ο Καπνουλλάς

Ο Αν. Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών, Ιωάννη Καπνουλλά, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Συντεχνίας Ισότητας είπε ότι έχουν δοθεί οδηγίες μέσω του προϊσταμένου του συγκεκριμένου δεσμοφύλακα να ετοιμάσει έκθεση σχετικά με δηλώσεις που έχει προβεί για γεγονότα που αφορούσαν το Τμήμα Φυλακών στις 2.7.2023.

«Ακριβώς, έχει ζητηθεί από τον ίδιο έκθεση. Σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκε με πειθαρχική δίωξη, απλά η διοικητική έρευνα έχει σκοπό να καταδείξει κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα να έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά αδικήματα. Σέβομαι και προστατεύω τη συνδικαλιστική δράση του οποιουδήποτε, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχύζεται με υποχρεώσεις που έχουν οι εργαζόμενοι στο χώρο που βρίσκονται και στην ουσία να μην αποτελούν μέρος της δράσης τους οι δηλώσεις αυτές», κατέληξε.