Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Πολλή συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις της αστυνομίας, με αφορμή την απόφαση που λήφθηκε από την ηγεσία της δύναμης, όπως διεξαχθεί μελέτη ώστε να αποφασιστεί ποιοι αστυνομικοί θα μπορούν πλέον να φέρουν ατομικό οπλισμό 24 ώρες το 24ώρο και από ποιους θα αφαιρεθεί αυτό το δικαίωμα.

Η απόφαση προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, αφού φαίνεται να αγγίζει και  μέλη της αστυνομίας τα οποία είχαν, πριν από χρόνια, κληθεί να διερευνήσουν σοβαρές υποθέσεις δολοφονιών ή ναρκωτικών και έκτοτε έφεραν όπλο και εκτός υπηρεσίας. Αστυνομικοί οι οποίοι ακολούθως, και αφού ολοκλήρωσαν τις συγκεκριμένες υποθέσεις, αποχώρησαν από τις υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούσαν, και πλέον υπηρετούν σε υπηρεσίες όχι της πρώτης γραμμή αλλά ακόμα και σε γραφεία. Οι εν λόγω αστυνομικοί είχαν αποκτήσει το δικαίωμα να φέρουν όπλο 24 ώρες, μετά από σχετικές εκθέσεις που επιβεβαίωναν ότι ίσως και να κινδύνευαν.

Την απόφαση της ηγεσίας να μελετήσει το όλο θέμα εξ υπαρχής, σίγουρα δεν μπορούμε να την κρίνουμε, ειδικά καθώς από το αρχηγείο δεν δίνουν κάποια εικόνα για τους λόγους που κρύβονται πίσω. Αυτό που μαθαίνουμε, όμως, είναι πως αποφάσεις, μελέτες και σκέψεις, δεν βρίσκουν σύμφωνη όλη την ηγεσία… Και αυτό γιατί κάποιοι οι οποίοι ενημερώθηκαν πως ίσως κληθούν να παραδώσουν τον οπλισμό τους, άρχισαν και τα γνωστά .. Εγώ εν τζαι… Κάποιοι άρχισαν ήδη να βλέπουν ακόμα και μάγισσές…. Όπως ότι όπλα «χάθηκαν» και αυτό ήταν που προβλημάτισε την ηγεσία ή και ότι οι αποθήκες δεν έχουν τον ανάλογο οπλισμό και θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση. 

Για να δοθούν οι οδηγίες, πάντως, προφανώς κάποιοι στην ηγεσία κάτι ξέρουν… 

Αλλά ταπεινή άποψη. Μην μετατρέψουμε τις διωκτικές αρχές σε παιδική χαρά…. ειδικά σε μία περίοδο που το έγκλημα κτύπησε «κόκκινο» με φόνους, εμπρησμούς και εκρηκτικούς μηχανισμούς. 

Ας αφήσουμε ακόμη το ποσοστό του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε επίπεδα σεβαστά…