Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολή Ευελπίδων

Θρήνος στο παγκύπριο και στις Ένοπλες Δυνάμεις από τον θάνατο νεαρού δευτεροετή Εύελπι, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στην Ρεντίνα. Βαθειά θλίψη εκφράζει ο Δήμος Λύσης, τόπος καταγωγής του πατέρα του, πρωτοπρεσβύτερου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π.Σάββα Χατζηιωνά.

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το πρωί της Παρασκευής (30/06) και στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου, στην Ρεντίνα, o άτυχος Γιώργος Χατζηιωνά, έχασε τις αισθήσεις του.

Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό της Μονάδας και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επικοινώνησαν με την οικογένεια και εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Πολιτείας. Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αρωγός των οικείων του όπου απαιτηθεί.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λύσης αναφέρει πως «συμμετέχει στο βαθύ πένθος της οικογένειας και εκφράζει προς αυτή τα θερμά της συλλυπητήρια.  Ο Θεός να δίνει δύναμη στην οικογένεια.  Αντιπροσωπεία του Δήμου θα παραστεί στην κηδεία και θα καταθέσει στεφάνι».

Θλίψη Νίκου Χριστοδουλίδη για το θάνατο του Εύελπι

Θλίψη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον θάνατο του 20χρονου Έυελπι. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος έγραψε «εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του δευτεροετή Εύελπι, που κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Ρεντίνα έχασε τις αισθήσεις του και δυστυχώς κατέληξε. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

«Καλό ταξίδι στο φως παλικάρι μου»

«Απέραντη οδύνη και θλίψη» εξέφρασε και ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, τονίζοντας σε ανάρτηση του πως «ως Υπουργός Άμυνας μαζί με τον Αρχηγό της ΕΦ επικοινωνήσαμε από το πρώτο λεπτό με την οικογένεια και τον πατέρα του Εύελπι μας. Θα είμαστε κοντά τους και θα συνδράμουμε ότι είναι αναγκαίο. Θα είμαστε αρωγοί των οικείων του σε ότι χρειαστούν».

«Καλό ταξίδι στο φως παλικάρι μου. Από σήμερα πέραν από τους δικούς σου και όλοι εμείς η μεγάλη σου οικογένεια στην ΕΦ θα σε θυμόμαστε και θα σε μνημονεύουμε στις προσευχές μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο», αναφέρει ο Υπουργός Άμυνας.