Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυροσβεστική Κύπρος

Ηλεκτρικός πίνακας διανομής μέσα σε ξύλινο ερμάρι δωματίου φαίνεται να είναι η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά ψες (30/06) σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά. Συνολικά 255 άτομα χρειάστηκε να εκκενώσουν το ξενοδοχείο, ευτυχώς χωρίς οποιοδήποτε απρόοπτο.

Υπενθυμίζεται ότι η πληροφορία έφτασε γύρω στις 20:00 το βράδυ, και έκανε λόγο για φωτιά σε δωμάτιο τετραώροφου ξενοδοχείου στην περιοχή Περνέρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικης Υπηρεσιας Ανδρέα Κεττή, όταν ήχησε ο συναγερμός οι ένοικοι εγκατέλειψαν τα 113 δωμάτια τους και 255 άτομα μετακινήθηκαν σε ασφαλή υπαίθριο ανοικτό χώρο. 

Τα μέλη της Πυροσβεστικής έκαναν έλεγχο για εγκλωβισμένα άτομα σε όλους τους ορόφους και 4 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικά δωμάτια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια επίσης σε ανοικτό χώρο χωρίς κανένα πρόβλημα. Έγινε εξαερισμός και εκτόνωση των καπνών. 

Προληπτικά στο περιστατικό πήγε και ασθενοφόρο ενώ έγινε και ανάκληση προσωπικού που ήταν εκτός υπηρεσίας. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 21:55. Προκάλεσε ζημιές στο δωμάτιο εντός του οποίου δεν υπήρχε κανείς.