Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασδ

Πράματα και θάματα λαμβάνουν χώρα σε Λύκειο της επαρχίας Λάρνακας.

Ενδεικτικές της σοβαρής και επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο σχολειό, δυο εμπιστευτικές επιστολές που απέστειλαν στην Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Σύνδεσμος Γονέων και η Σχολική Εφορεία, με ημερομηνίες 25 Απριλίου 2023 και 17 Μαΐου 2023. Τις επιστολές αποκαλύπτει απόψε ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την 1η εμπιστευτική επιστολή, ημερομηνίας 25/4/2023

Χρήση ναρκωτικών στο σχολείο. Πολλές φορές γίνονται αντιληπτοί μαθητές που κάνουν χρήση ναρκωτικών, από προσωπικό του σχολείου. Πώληση ναρκωτικών.  Μαθητές, πλησιάζουν άλλους μαθητές και γίνεται προσπάθεια επηρεασμού τους, για κάνουν χρήση

Η χρήση και εμπορία ναρκωτικών από τους μαθητές είναι σοβαρό αλλά όχι το μόνο από τα ζητήματα που έθεσαν στις επιστολές τους οι γονείς και η σχολική εφορία, ζητώντας κατ' ιδία συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει μέχρι σήμερα, δύο μήνες μετά, οποιαδήποτε απάντηση.

Οι τσακωμοί στο σχολείο μεταξύ μαθητών διαφορετικών κοινοτήτων είναι συνεχόμενοι. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου υπήρξαν βίαια κτυπήματα και επικίνδυνα. Ο κίνδυνος είναι αυξημένος μετά και τον εντοπισμό μεγάλων μαχαιριών σε βαλίτσες μαθητών. Οι ζημίες είναι καθημερινό φαινόμενο

Οργανωμένοι γονείς και  σχολική εφορεία υποστηρίζουν και στις δυο επιστολές πως για τα όσα παρατηρούνται στο σχολείο, σοβαρή ευθύνη έχει η διεύθυνση του σχολείου, την οποία κατηγορούν ότι δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων, και ζητώντας αντικατάσταση της.  

Στη δεύτερη επιστολή προειδοποίησαν και για λήψη μέτρων αν δεν ικανοποιηθούν τα  αιτήματα  τους, αντικατασταθεί η διεύθυνση και διευθετηθεί συνάντησή τους με την Υπουργό.

Σε αυτήν, με ημερομηνία 17/5/2023 αναφέρεται ότι

Θα αποτρέψουμε το άνοιγμα των σχολειών κατά την νέα σχολική χρονιά, καθώς και την έναρξη των μαθητών , με ότι και αν αυτό συνεπάγεται

Αξίζει να τονιστεί πως η Υπουργός Παιδείας είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο σχολείο  τέλος Μαρτίου και είχε ενημερωθεί για το τεράστιο πρόβλημα υπερπληθυσμού, δίνοντας διαβεβαιώσεις για σύντομη επίλυσή του.

Όπως σημειώνεται στην 1η εμπιστευτική επιστολή

Ο υπερπληθυσμός είναι το πρώτο πρόβλημα που υπάρχει στο σχολείο. Πιστεύουμε όμως ότι ο υπερπληθυσμός δεν είναι δικαιολογία για τα υπόλοιπα  προβλήματα που υπάρχουν

Ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με την Υπουργό Παιδείας, η οποία μας τόνισε πως είναι εις γνώση της τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολειό και το θέμα μελετά η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, με εντολή να εξεύρει λύσεις.

Ήδη, όπως τονίζει η Διεύθυνση Μέσης, έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα,  διασταυρώνεται  το περιεχόμενο των επιστολών, διευθετηθεί και συνάντηση στο σχολείο με την διεύθυνση.