Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Γεννάται γιατί χανόμαστε, έκανε έκκληση ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Πολυτέκνων Λεμεσού στην γιορτή που διοργάνωσαν για να τιμήσουν τους πολύτεκνους πατεράδες.

Όπως ανέφερε, στα τιμώμενα πρόσωπα της χθεσινής βραδιάς βρέθηκαν σαραντα έξι πατεράδες που απέκτησαν έξι παιδιά.

«Στις ημέρες μας δυστυχώς η σημερινη οικογένεια επηρεαζόμενη από την οικονομική κρίση δεν τεκνοποιεί πέραν του ενός ή δύο παιδιά», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Πολύτεκνων Λεμεσού, Παναγιώτης Μανώλη. 

Τόνισε ότι η αρωγή του κράτους είναι σημαντική για τις πολύτεκνες οικογένειες και παρά τα επιδόματα που δίνονται οι παραχωρήσεις δεν είναι αρκετές. «Οι πολύτεκνες οικογένειες δεν είναι επαίτες. Πιστεύουμε ότι το κράτος οφείλει και πρέπει να στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά την οικογένεια, ιδιαίτερα την πολύτεκνη.»

Το δημογραφικό πρόβλημα είναι απασφαλισμένη χειροβομβίδα στα θεμελια του έθνους μας έτοιμο να εκραγεί και βρισκόμαστε στην υστάτη, είπε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, Ντίνος Ολυμπίου εκφράζοντας την ανησυχία του.

Η χθεσινή εκδήλωση ίσως να είναι από τις τελευταίες του είδους της καθώς οι οικογένειες σήμερα  αποτελούνται από όλο και λιγότερα παιδιά.