Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βαρώσι.

Την θέση ότι με το άνοιγμα οδοφράγματος στην περιοχή της κατεχόμενης Μιας Μηλιάς θα μειωθεί η συμφόρηση στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου εξέφρασε ο Ερσίν Τατάρ, μιλώντας κατά την διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του «σωματείου των δημοσιογράφων» υπό τον Ρεσιάτ Ακάρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Ντιαλόγκ γράφει σήμερα ότι στην χθεσινή συνάντηση ο Τ/κ ηγέτης σημείωσε πως διεξάγονται κάποιες προσπάθειες για αυτό το θέμα, αλλά υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι με την υπερπήδηση των ελλείψεων «θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στο οποίο θα προσφέρονται διάφορες υπηρεσίες στην τδβκ» όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Πολλοί επενδυτές και άτομα από το εξωτερικό έρχονται και εγκαθίστανται στα κατεχόμενα, πρόσθεσε. «Όταν αξιολογήσουμε τις πρόσφατες εξελίξεις στην τδβκ με διάφορες διαστάσεις, ακολουθείται μια νέα πολιτική. Είναι σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι ανέφεραν πως στηρίζουν την πολιτική μας των δύο κρατών κατά την επίσκεψη που έκαναν στην τδβκ ο Πρόεδρος της Τουρκίας και ο Αντιπρόεδρος. Λέμε σε όλο τον κόσμο ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία με την αποδοχή της κυριαρχικής μας ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος μας. Έχουμε διάφορες πρωτοβουλίες για να μπορούν να ληφθούν ως συνομιλητές οι αρχές της τδβκ. Υπάρχει η σκέψη για σύσταση κοινών επιτροπών με την στήριξη της Τουρκίας. Η πηγή στην οποία είμαστε πιο πλούσιοι είναι ο ήλιος. Αν μετατρέψουμε αυτό τον ήλιο σε ενέργεια, θα επιλυθεί το πρόβλημα του ηλεκτρισμού. Στόχος μας είναι να πάρουμε πιο μπροστά αυτή την χώρα και να μπορέσουμε να προσφέρουμε ευημερία στον λαό μας» είπε.

Ο πρόεδρος του «σωματείου των δημοσιογράφων», Ρεσιάτ Ακάρ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρκοκυπριακός Τύπος και είπε ότι χρειάζονται επίλυση επειγόντως ορισμένα θέματα.

Σημειώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι βιώνουν μια «σημαντική περίοδο» τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής άποψης, ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι μειώνεται η αγοραστική τους δύναμη και ότι οι «συνοριακές πύλες», κατά την έκφρασή του, έχουν μεγάλη σημασία για την οικονομία.

Εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζεται να ανοίξουν και άλλα οδοφράγματα, λέγοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι που περνούν στα κατεχόμενα αποτελούν ελπίδα για τους καταστηματάρχες και το ψευδοκράτος πρέπει να πιέσει την ελληνοκυπριακή πλευρά για να ανοίξει νέα σημεία διέλευσης.   

Αναφέροντας ότι παρακολουθούν με θλίψη την αύξηση της εγκληματικότητας με τον «ξένο πληθυσμό» που υπάρχει στα κατεχόμενα, ο κ. Ακάρ είπε ότι θεωρούν χρήσιμη την σύσταση μιας «δικαστικής επιτροπής ανώτατου επιπέδου» στα κατεχόμενα.