Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παιδικη πορνογραφια

Πολύ σοβαρή αποδεικνύεται η υπόθεση με 25χρονο καθηγητή που συνελήφθη χθες για παιδική πορνογραφία. Ο κατηγορούμενος καταγγέλλεται για κατοχή ή απόκτηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, απόπειρας άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς, σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού και παρενοχλητικής παρακολούθησης. Στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες πέντε ανήλικων παιδιών.

Φαίνεται στον υπολογιστή του συγκεκριμένου ατόμου να βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο μαθητών του καθώς και συνομιλίες.

Στην οικία του πιο πάνω προσώπου διεξήχθη έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο σκληροί δίσκοι και ένα USB, τα οποία θα τύχουν δικανικής εξέτασης.

Οι αρχές αναμένεται να λάβουν καταθέσεις από τους μαθητές που φαίνεται να απεικονίζονται στις φωτογραφίες και τα βίντεο καθώς επίσης και από άλλα πρόσωπα του σχολείου όπου ήταν καθηγητής ο ύποπτος.

Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου

Η σύλληψη του καθηγητή έγινε μετά από καταγγελία γονέα προχθές, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1.

Ακολουθήθηκαν στη συνέχεια οι διαδικασίες του σώματος, οδηγήθηκε το εν λόγω πρόσωπο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας όπου εξασφαλίστηκε διάταγμα προσωποκράτησης του για 8 μέρες.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε πως ήδη διερευνώνται πέντε περιπτώσεις και μπορεί να προκύψουν και άλλες όσο προχωρούν οι έρευνες της υπόθεσης.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, είχε γραπτά μηνύματα σεξουαλικού χαρακτήρα με παιδιά στο κινητό του.

Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης

Το άτομο αυτό εργοδοτήθηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΥΠΑΝ και η σύμβαση του έληξε πριν περίπου ένα μήνα, είπε ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης.

Ο κ. Λούης σημείωσε πως το εν λόγω άτομο παρουσίασε λευκό ποινικό μητρώο για να γίνει η πρόσληψη του.

Ο 25χρονος θα αποκλειστεί από τις διαδικασίες διορισμού της δημόσιας εκπαιδευτικής υπηρεσίας εάν υπάρξει καταδίκη, τόνισε ο κ. Λούης.