Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αιγοπρόβατα.

Κυπριακό πρόγραμμα κρατικής στήριξης ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για βοήθεια προς τους αιγοπροβατοτρόφους οι οποίοι επηρεάστηκαν από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενέκρινε η Κομισιόν σύμφωνα με ανακοίνωση της την Τρίτη.

Η ενίσχυση αφορά περιορισμένα ποσά ενισχύσεων με τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, για στήριξη της αναγκών ρευστότητας των αιγοπροβατοτρόφων που πλήττονται από την τρέχουσα γεωπολιτική κρίση.

Η βοήθεια δεν θα υπερβαίνει τα 250 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο και θα μπορεί να χορηγείται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Κομισιόν έκρινε πως το σχέδιο συνάδει με τους όρους που καθορίζει το προσωρινό πλαίσιο κρίσης και μετάβασης για τις κρατικές ενισχύσεις, καθώς και ότι είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους στη βάση της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ (αρθρο 107, παρ. 3β)

Το προσωρινό πλαίσιο κρίσης και μετάβασης για τις κρατικές ενισχύσεις αφορά τη στήριξη μέτρων σε τομείς κρίσιμους για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και τη μείωση των εξαρτήσεων σε καύσιμα. Το πλαίσιο ισχύει από τις 9 Μαρτίου 2023 με απόφαση της Επιτροπής, και τροποποιεί και παρατείνει εν μέρει το Προσωρινό Πλαίσιο για την αντιμετώπιση κρίσεων (εγκρίθηκε στις 23 Μαρτίου 2022).