Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα

Σε αναβρασμό οι πρατηριούχοι. Με βυτιοφόρα θα πάνε στο Προεδρικό διαμαρτυρόμενοι για την προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα.  Οι πρατηριούχοι ετοιμάζουν μεγάλη κινητοποίηση, στις 27 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενοι για την απώλεια εσόδων λόγω της προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα. 

«Έχουμε καταστραφεί, έχουν καταστραφεί οι οικογένειες μας, δεν πάει άλλο», διαμήνυσε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Εκπρόσωπος Τύπου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου. 

Ο κ. Χριστοδούλου επισήμανε ότι η απώλεια εσόδων στη Λευκωσία και την ελεύθερη Αμμόχωστο έχει ξεπεράσει το 40%.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει και να στηρίξει οικονομικά τους πρατηριούχους που βρίσκονται σε δυσμενή θέση εξαιτίας της προμήθειας καυσίμων των πολιτών από τα κατεχόμενα. 

Μάλιστα όπως ανέφερε έχουν καταθέσει στο Προεδρικό προτάσεις χωρίς πολιτικές προεκτάσεις για επίλυση του θέματος, ωστόσο δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έλαβαν και για αυτό αποφάσισαν να κατέλθουν σε κινητοποίηση.  Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα προειδοποίησε ο κ. Χριστοδούλου ενώ δεν αποκλείει να κλιμακωθούν. 

Αν δεν αλλάξει η κατάσταση «τα πρατήρια θα κλείσουν, οι επιχειρήσεις θα κλείσουν», είπε ο κ. Χριστοδούλου. 

Υπ. Ενέργειας: «Θα ζητήσω να δω τις προτάσεις των πρατηριούχων»

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε επίσης ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου και τοποθετήθηκε επί του θέματος. Όπως είπε θα ζητήσει να δει τις προτάσεις που κατέθεσαν οι πρατηριούχοι στο Προεδρικό, προκειμένου να δει ποια μπορεί να είναι η συμβολή του δικού του Υπουργείου για επίλυση του θέματος.

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και εμάς σαν Υπουργείο όμως είναι θέμα του Υπουργείου Οικονομικών και θέμα τελωνείου, διότι η παρανομία που γίνεται με τα καύσιμα στα κατεχόμενα αφορά το οικονομικό κομμάτι, είναι διότι δεν υπάρχει φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα».