Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ες

Ένα ασυνήθιστο  θέαμα για τα δεδομένα σχολικής μονάδας αλλά συνάμα όμορφο, αντικρίζουν εδώ και λίγο καιρό μαθητές και καθηγητές στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου στην Λάρνακα.

Νανόμπουφοι ή αλλιώς Αρκόθουποι όπως συνηθίζεται να λέγονται εγκατασταθήκαν στα δέντρα του σχολείου.

Κυριάκος Κωστέας – Διευθυντής Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

«Το φυσικό περιβάλλον του Λυκείου Αγίου Γεωργίου και του Μουσικού σχολείου Μίκης Θεοδωράκης και έδωσε την ευκαιρία να φωλιάσουν εδώ  να κάνουν το λύκειο σπίτι τους, εντοπίσαμε μόνο δύο αλλά κατά καιρούς βλέπουμε μια πολυπληθή οικογένεια και σε διάφορους τόπους»

Ο Νανόμπουφος έχει μήκος περίπου 36 εκατοστά και άνοιγμα φτερών  περίπου ένα μέτρο, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του  είναι οι εντυπωσιακές μεγάλες τούφες φτερών  που έχει στα  αυτιά. Στο φτέρωμα του  βρίσκεις από  ανοιχτό καφέ μέχρι ωχροκίτρινο, διακεκομμένες μαύρες γραμμές και καφέ στίγματα.

Γιώργος Καραγιώργης – Πτηνοπαρατηρητής

«Ο νανόμπουγος έκανε 3 φέτος πέρσι έκανε τέσσερα και φωλιάζει σε φωλιές άλλων πουλιών συνήθως κοράζινων μπορεί να τον συναντήσει κανείς σε κουφάλες δέντρων αλλά και ερειπωμένα σπίτια και  τρέφεται κυρίες με έντομα και ποντίκια και είναι  πολύ ωφέλιμο για την γεωργία»

Όπως μας τόνισε ο κύριος Καραγίωργης ο οποίος επισκέπτεται συχνά την περιοχή στο χώρο του σχολείου συνυπάρχουν και αρκετά άλλα πουλιά όπως τσαλαπετεινοί τους οποίους συναντήσαμε και εμείς σήμερα.