Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιδομα ευρω χρηματα

Τον εκσυγχρονισμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος προανήγγειλε από την εκπομπή του ΑΝΤ1, Μέρα Μεσημέρι, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Στα σκαριά βρίσκεται η ρομποτική εφαρμογή για την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, η ψηφιοποίηση και απλοποίηση της υποβολής αίτησης και η ενσωμάτωση των πολιτών που δεν μπορούν να εργαστούν στην κοινωνία.

«Με τον εκσυγχρονισμού του ΕΕΕ ενισχύουμε την κοινωνική παρέμβαση, ενισχύουμε τους τρόπους όπου θα διοχετεύσουμε τους ανθρώπους αυτούς στην αγορά εργασίας για όσους είναι ικανοί να εργαστούν και για όσους δεν είναι ικανοί να εργαστούν να τους εντάξουμε σε προγράμματα», επισήμανε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

Τα προγράμματα αφορούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, προγράμματα κατάρτισης, επιμόρφωσης και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας έχει ήδη αρχίσει διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να τεθεί σε λειτουργία και αυτό το κομμάτι.

Τη δεδομένη στιγμή είκοσι-έξι χιλιάδες συμπολίτες μας λαμβάνουν το επίδομα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ενώ από την εφαρμογή του προγράμματος, το 2014 έχουν εξυπηρετηθεί 69 χιλιάδες 227 πολίτες. (ΓΡΑΦΙΚΟ)

«Μετά από δέκα χρόνια είναι η ώρα του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του ΕΕΕ και έχοντας κάνει μια μελέτη όπου εντοπίζουμε τις αδυναμίες και την πηγή των αδυναμιών, όπως είναι η λειτουργία του risk assessment tool, δηλαδή ενός εργαλείου κατηγοριοποίησης ρίσκου το οποίο προτεραιοποιεί και κατηγοριοποιεί στη βάση ανάλυσης ρίσκου για να δίδεται προτεραιότητα ταχέως», σημείωσε η κ. Ευαγγέλου.

Παράλληλα, έχει ενισχυθεί η ομάδα ελέγχου με στόχο την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, ώστε το επίδομα να δίδεται δίκαια στους δικαιούχους. 

Περί τα τέλη Ιουνίου τίθεται σε εφαρμογή και η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.