Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπεραγορά

Για τις μικρές αυξήσεις σε 22 προϊόντα με μηδενικό ΦΠΑ μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης επισημαίνοντας ότι η πολιτική ρύθμισης του ΦΠΑ είναι χωρίς αμφιβολίες υπέρ του καταναλωτή. Επεσήμανε ακόμα τον ρόλο των καταναλωτών στην αντιμετώπιση φαινομένων αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων και την χρησιμότητα που θα έχει γι' αυτό η εφαρμογή e-kalathi.

Όπως ανέφερε «το μηδενικό ΦΠΑ στα προκαθορισμένα προϊόντα εφαρμόστηκε σωστά από όλους τους εμπλεκόμενους».
«Οι αυξήσεις και οι μειώσεις σε μερικά προϊόντα είναι αναμενόμενες. Εξάλλου είναι μέρος των βασικών αρχών της οικονομίας, της προσφοράς αλλά και της ζήτησης» , είπε.

Διαφοροποίηση τιμών από κατάστημα σε κατάστημα

Όπως δήλωσε ο κ. Καραγιώργης, έχουν παρατηρηθεί μερικές αυξήσεις σε ορισμένα προϊόντα, σε ορισμένες υπεραγορές, ωστόσο σε κάθε κατάστημα υπάρχουν διαφοροποιήσεις τιμών εντός των πλαισίων.

Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης:

Οι καταναλωτές για το λόγο αυτό έχουν στα χέρια τους τη δύναμη της επιλογής.

Ξανά στο προσκήνιο το e - kalathi

Λόγω της διαφοροποίησης των τιμών σε ορισμένες υπεραγορές, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή επισήμανε εκ νέου την αναγκαιότητα καθώς και την χρησιμότητα της εφαρμογής e-kalathi. «To e- kalathi, θα επιτρέπει στους καταναλωτές την εύκολη αναζήτηση όλων των προϊόντων, συγκρίνοντας τις τιμές και επιλέγοντας την καταλληλότερη.»