Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Διενεργήθηκε σήμερα η νεκροτομή επι της σωρού του 60 χρόνου δύτη Axel Schoeller που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια κατάδυσης στον Πρωταρά.

Οι ιατροδικατές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου εντόπισαν σημεία ασφυξίας και πνιγμού.

Ο 60χρονος ήταν ένας από τους δύτες της ομάδας που είχε αναλάβει το 2019 το μακάβριο έργο της ανάσυρσης των σορών των θυμάτων του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου, από την Κόκκινη Λίμνη.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από τις αρχές, ο Axel Schoeller ενώ βρισκόταν για κατάδυση στην περιοχή Golden Coast, εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητος. Στο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας  βοηθώντας στην ανάσυρση του 60 χρονου στη στεριά. Ο 60χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

Δεν εντοπίστηκαν τα αίτια θανάτου του 60χρονου δύτη

Δεν κατέδειξε τα αίτια θανάτου του δύτη Axel Schoeller, 60 ετών από την Αυστρία, μόνιμου κατοίκου Παραλιμνίου, η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα στη σορό του, ωστόσο εντοπίστηκαν σημεία ασφυξίας – πνιγμού.

Όπως ανέφερε ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 60χρονου δύτη, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου. Κατά την νεκροτομή εντοπίστηκαν σημεία ασφυξίας - πνιγμού παρόλα αυτά λήφθηκαν δείγματα για ιστόπαθολογικές- τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον προηγήθηκε κάποιο παθολογικό αίτιο».

Πρόσθεσε ότι «η αιτία θανάτου του 60χρονου αναμένεται να καθοριστεί με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «γύρω στις 13.20 το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Ιουνίου, λήφθηκε πληροφορία στο κέντρο ελέγχου μηνυμάτων της ΑΔΕ Αμμοχώστου για νεκρό δύτη στην θαλάσσια περιοχή Golden Coast στο Παραλίμνι».

Συγκεκριμένα «κάτω από συνθήκες οι οποίες διερευνώνται από την Αστυνομία, κατά τον επίδικο χρόνο ο Axel Schoeller, 60 ετών από την Αυστρία, μόνιμος κάτοικος Παραλιμνίου ενώ βρισκόταν για κατάδυση μαζί με φίλο του σε απόσταση 1,4 ναυτικά μίλια της θαλάσσιας περιοχής Golden Coast εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητος στην επιφάνεια της θάλασσας. Στο σημείο μετέβησαν μέλη της Λιμενικής αστυνομίας τα οποία βοήθησαν στην ανάσυρση του 60χρονου στην στεριά».

Στη σκηνή «κλήθηκε και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατο του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 60 χρόνος μετέβη στο συγκεκριμένο σημείο για αναζήτηση ναυαγίου και φέρεται να καταδύθηκε σε βάθος 100 μέτρων» είπε και σημείωσε πως «δεν υπάρχουν υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια ενώ η σορός του 60χρονου επιθεωρήθηκε και δεν εντοπίστηκαν εξωτερικές κακώσεις».