Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Επίτροπη Θεσμών κόκκινος Φακέλλων

Ενώπιον της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού βρίσκονται από χθές το βράδυ αρκετά στοιχεία τα οποία παρέδωσε ο πρώην γραμματέας της επιτροπής Χάρης Σαββίδης και σχετίζονται με τους 16 κόκκινους φακέλους για τους οποίους είχε κάνει αναφορά προ ημερών ενώπιον της βουλής.

Μαζί με τους 16 φακέλους ο κύριος Σαββίδης παρέδωσε και πρόσθετα στοιχεία για τα όσα γνωρίζει καθώς και  ένα δικό του υπόμνημα, το οποίο εξηγεί ακριβώς όλα όσα ανέφερε και υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής θεσμών της  Βουλής.

Ο πρώην γραμματέας της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, Χάρης Σαββίδης ανέφερε οτι πλέον αφορούν επιπλέον στοιχεία στο κομμάτι της διαχείρισης ή ορθότερα της μη διαχείρισης κόκκινων φακέλων.  Έδωσα τα πάντα και τα στοιχεία του αξιωματούχου της UEFA και emails και ότι έγραφα είχα στην κατοχή μου αναφορικά με το ζήτημα των στημένων. Υπάρχουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι η ΚΟΠ όταν δήλωνε ότι δεν είχε λάβει κόκκινους φακέλους ψευδόταν.  Το ζήτημα ήταν εν γνώση της Επιτροπής και στην παρούσα φάση, αυτό που έγινε ήταν η παράδοση σε μια περίοδο που ωρίμασε η διαδικασία, έτσι ώστε να προχωρήσει κανονικά.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο αντιπρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας αθλητισμού, Ευθύμιος Ευθυμίου τόνισε «μας έχει δώσει μία σειρά από έγγραφα με τα οποία ισχυρίζεται ότι όλα τα έγγραφα τα οποία μας έχει δώσει και τώρα βρίσκονται στην κατοχή μας δικαιολογούν και αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του όπως τους έχει πει δημόσια. Εμείς έχουμε στην κατοχή μας αυτή την στιγμή τους φακέλους αυτούς τους κόκκινους και τώρα θα διερευνηθεί αν τους γνώριζε η ΚΟΠ και τι έκανε η ΚΟΠ για αυτά τα πράγματα.»

Την ερχόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι άλλοι δύο που θα αναλάβουν την υπόθεση των 16  χαμένων κόκκινων  φακέλων .

Έπιασαν δουλειά

Την ίδια ώρα έπιασαν δουλειά οι τέσσερις ερευνώντες λειτουργοί που θα διερευνήσουν τις τέσσερις υποθέσεις που έφτασαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.  Συγκεκριμένα για τον αγώνα Ομόνοια-ΑΕΚ Λάρνακας διορίστηκε ο Ηλίας Λαμπίδης, για τον αγώνα Ολυμπιακός Λευκωσίας-Ακρίτας Χλώρακας η Άννα Σωτήρη, για τον αγώνα Ολυμπιακός Λευκωσίας-Δόξα Κατωκοπιάς ο Χαρίλαος Χρυσάνθου και για τον αγώνα Ένωση Νέων Παραλιμνίου-ΑΕΛ Λεμεσού ο Νικόλας Κουρσάρης.

Αντιπρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας αθλητισμού

Από τους τέσσερις που σας είπα οι τρεις είναι κόκκινα alert κόκκινες προειδοποιήσεις ο αγώνας που είναι και κόκκινη προειδοποίηση αλλά υπάρχει και κόκκινος φάκελος με την έννοια που το  γνωρίζει ο κόσμος  είναι ο αγώνας Ολυμπιακός Λευκωσίας - Δόξα.

Την ίδια ώρα, από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, όταν άρχισε η τελευταία συζήτηση γύρω από τους χαμένους φακέλους και τους τέσσερις νέους, στάλθηκε επιστολή προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, μέσα από την οποία η Νομική Υπηρεσία ζητούσε επιβεβαίωση ότι θα διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες και ακολούθως θα αποστείλει πίσω στη Νομική Υπηρεσία έκθεση με τα όσα θα καταγραφούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Αστυνομίας, 11 υποθέσεις πιθανής χειραγώγησης αγώνων βρίσκονται ενώπιον τους και όσα θα καταγραφούν θα σταλούν στην Νομική Υπηρεσία.