Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρε

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία του Αντρέα Περεντές που 30 χρόνια μετά την υιοθεσία του κατάφερε να συναντήσει τους βιολογικούς του γονείς  χάρη σε μια διαφήμιση.

Για την ιστορία του μίλησε ο Αντρέας φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι». Περίγραψε τις στιγμές που εκτυλίχθησαν όταν αντάμωσαν όλα τα μέλη της βιολογικής του οικογένειας έπειτα από τριάντα χρόνια ενώ έστειλε τα δικά του μηνύματα για την υιοθεσία.

«Ήξερα από πάντα ότι είμαι  υιοθετημένος» αποκάλυψε ο Αντρέας επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν είχε την ανάγκη να ψάξει να μάθει την βιολογική του οικογένεια μιας και οι θετοί του γονείς τον μεγάλωσαν με τόση αγάπη σαν να ήταν δικό τους βιολογικό παιδί.  «Με μεγάλωσαν σαν βασιλιά οι θετοί μου γονείς», εξομολογείται.

Η ιστορία υιοθεσίας του Αντρέα ξεκινά το 1991 όταν ήταν 1,5 ετών και βρισκόταν σε ορφανοτροφείο στη Ρουμανία. Τότε οι θετοί του γονείς μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες να τεκνοποιήσουν αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα παιδί, έτσι βρέθηκε στο δρόμο τους η Ρουμανία και συγκεκριμένα το ορφανοτροφείο που έμενε ο Αντρέας.

«Όταν η μητέρα μου ήρθε στο ορφανοτροφείο για να δει τα παιδάκια όταν ήρθε κοντά μου άνοιξα τα χέρια μου και της είπα μάμα και με το που άκουσε το μαμά κίνησε όλες τις ενέργειες και προχώρησαν στην υιοθεσία μου».

Ο Αντρέας μετά τις απαραίτητες διαδικασίες ήρθε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αθηένου τον Δεκέμβρη του 1993. «Ήταν τα πιο όμορφα Χριστούγεννα», εξομολογείται.

Ο Αντρέας μεγάλωσε στην Αθηένου και στο πέρασμα των χρόνων καθώς μεγάλωνε οι θετοί του γονείς  τον παρότρυναν να βρει τη βιολογική του  οικογένεια αλλά όπως επισημαίνει ποτέ δεν είχε αυτή την ανάγκη.

Πως μια διαφήμιση τον έκανε να ανταμώσει με την βιολογική οικογένεια του 

Πριν από ένα χρόνο ο Αντρέας  καθώς παρακολουθούσε με την γυναίκα του  τη Eurovision είδε στη τηλεόραση διαφήμιση μιας εταιρίας που κάνει τεστ DNA και σου δίνει στοιχεία για την καταγωγή σου.

Όπως αποκάλυψε πάνω «στην πλάκα» αποφάσισαν να κάνουν αυτό το τεστ ενώ όπως είπε εκείνη την στιγμή δεν το συνέδεσε καθόλου με την υιοθεσία του.

Ο Αντρέας υποβλήθηκε στην εξέταση και το DNA του ταυτοποιήθηκε με μια πρώτη ξαδέλφη του στην Αυστρία. Και έτσι αποφάσισε να της στείλει μήνυμα και να της περιγράψει την ιστορία του. Η κοπέλα η οποία ήταν όντως βιολογική του ξαδέλφη, τον έφερε σε επαφή με την βιολογική του μητέρα και τα βιολογικά του αδέλφια.

«Σε μια ώρα είχαν γεμίσει τα social media μου με αιτήματα φιλίας από τη βιολογική μου οικογένεια, ήταν μια συγκλονιστική μέρα», θυμάται ο Αντρέας.

Οι πρώτες στιγμές της αντάμωσης

Μετά την επικοινωνία με τη βιολογική του οικογένεια ο Αντρέας αποφάσισε να ταξιδέψει στο Βουκουρέστι για να την γνωρίσει. Οι στιγμές που εκτιλύχθηκαν στο αεροδρόμιο από την ώρα της άφιξης ήταν συγκινητικές.

«Με αγκάλιαζαν και με φώναζαν Βίντιου», είπε ο Αντρέας καθώς αυτό ήταν το όνομα που του είχαν δώσει οι βιολογικοί του γονείς.

«Δεν μπορώ να δικάσω ένα κορίτσι 17 ετών»

Όπως εξομολογήθηκε, ποτέ δεν ένιωσε θυμό για την υιοιθεσία του ούτε ζήτησε εξηγήσεις από τη βιολογική του μητέρα γιατί αποφάσισε να προχωρήσει στην  υιοθεσία του.

«Δεν μπορώ να δικάσω ένα κορίτσι που ήταν τότε 17 χρόνων σε άθλια οικονομική κατάσταση», αναφέρει με μεγαλείο ψυχής ο Αντρέας.

Όπως είπε πιστεύει ότι για όλη της τη ζωή η μητέρα του θα κουβαλά το βάρος ότι προχώρησε στην υιοθεσία του γιού της ωστόσο όπως είπε ο Αντρέας «ο χρόνος θα επουλώσει τα τραύματα της».

«Εσύ φάνηκες τυχερός, εμείς δεν είχαμε την ίδια τύχη»

Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια του βιολογικού αδελφού του στον ίδιο. Όπως του είπε «εσύ φάνηκες τυχερός και υιοθετήθηκες εμείς δεν είχαμε την ίδια τύχη με εσένα», κάτι που μαρτυρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν εξαιτίας της οικονομικής τους κατάστασης.

Το μήνυμα του για την υιοθεσία

Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Αντρέας στα παιδιά που είναι υιοθετημένα καθώς όπως είπε είναι απαραίτητο να γνωρίζουν την αλήθεια.

«Υπάρχουν πολλά παιδιά στην Κύπρο που είναι υιοθετημένα και γονείς που δεν λένε την αλήθεια στα παιδιά. Το να το πεις βοηθάς τα παιδιά να προχωρήσουν, κανείς δεν είναι μόνος, είναι σημαντικό να ξέρεις από πού προέρχεσαι, είναι σημαντικό οι γονείς να μιλήσουν στα παιδιά για την πραγματικότητα.», ανέφερε ο Αντρέας καταλήγοντας.