Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Πρόβλημα προέκυψε με το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών της Γ’  Γυμνασίου προκαλώντας αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του τοποθετήθηκε επί του θέματος τονίζοντας ότι έχουν ήδη αποδοθεί ευθύνες. 

 

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με το εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών της Γ’ τάξης Γυμνασίου, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, αφού ολοκλήρωσε την διερεύνηση με πλήρη στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του, ανακοινώνει ότι:

(α) προβαίνει στις δέουσες ενέργειες, ώστε ο μικρός αριθμός μαθητών/τριών που φαίνεται να είχαν «επαφή» με το εν λόγω κείμενο να μην τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες

(β) έχουν ήδη αποδοθεί ευθύνες, γίνονται αυστηρές γραπτές συστάσεις προς τους θεματοθέτες και λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα προς αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

Τι ακριβώς συνέβη

Με φόντο αυτό το ζήτημα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Ρένα Γιαβρή και ανέφερε τι ακριβώς συνέβη σε αυτή την περίπτωση. Όπως είπε κάποιοι μαθητές διδάχθηκαν το άγνωστο κείμενο που συμπεριλαμβανόταν στην  εξέταση.

Όπως είπε «μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι έχει δοθεί ένα κείμενο το οποίο είχε διδαχθεί σε ένα συγκεκριμένο σχολείο στη Λευκωσία και αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα πρόβλημα αφού κάποιοι μαθητές γνώριζαν το άγνωστο κείμενο ενώ οι υπόλοιποι δεν το γνώριζαν».

Σύμφωνα με την κ. Γιαβρή οι καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου αναγνώρισαν αμέσως ότι το κείμενο είχε διδαχθεί και ενημέρωσαν σχετικά.

Η κ. Γιαβρή υπογράμμισε ότι με βάση τη διαδικασία που ακολουθείται εδώ και καιρό κάθε σχολείο που διδάσκει κάποια κείμενα αυτά στέλνονται στο Υπουργείο έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αυτά να συμπεριληφθούν σε μια εξέταση. «Πιθανότητα κάποιος να μην το έχει δει», συμπλήρωσε η κ. Γιαβρή τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή την αποκλειστική ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας.