Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιθυ

Εξαιρετικά σοβαρό θεωρούν στο αρχηγείο αστυνομίας το περιστατικό ρίψης φωτοβολίδας με πιστόλι κατά του ελικοπτέρου της Αστυνομίας πριν το τελικό κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης. Οι οδηγίες της ηγεσίας ξεκάθαρες προς τους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου για εντοπισμό του προσώπου που έβαλε στο στόχαστρο το ελικόπτερο χωρίς να αναλογιστεί το κακό που θα προκαλούσε εάν η φωτοβολίδα κτυπούσε το ελικόπτερο.

Μέσα και από νέο υλικό που εξασφάλισαν τις τελευταίες ώρες στο ΤΑΕ Αρχηγείου γίνεται προσπάθεια να απομονωθούν νούμερα αυτοκινήτων ή πρόσωπα που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του ατόμου που εκτόξευσε την φωτοβολίδα.

Το πλάνο δράσης 

Στον απόηχο των  όσων έγιναν πριν και  μετά τον τελικό κυπέλλου ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου τοποθετήθηκε, από τη Λεμεσό,  τόσο για τα επεισόδια όσο και για τα μέτρα που λήφθηκαν.

Στέλιος Παπαθεοδώρου – Αρχηγός Αστυνομίας 

«Το επιχειρησιακό πλάνο λειτούργησε αποτελεσματικά. Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος. Το ζητούμενο το οποίο έχω σκιαγραφήσει συνεχώς στο μυαλό μου είναι να αποφύγουμε τραυματισμό πολιτών και αυτό επιτεύχθηκε. Δυστυχώς είχαμε τον τραυματισμό ενός μέλους μας».

Ο αρχηγός της δύναμης αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο αντιοχλαγωγικές και πότε αυτές θα συσταθούν αφού η συγκρότηση τους βρίσκονταν ανάμεσα στα μέτρα που είχαν αποφασιστεί πριν από σχεδόν δύο μήνες για πάταξη της βίας.

Στέλιος Παπαθεοδώρου – Αρχηγός Αστυνομίας

«Στο πλάνο μας και στη βάση του υφιστάμενου προσωπικού θα αρχίσουμε με μόνιμες αντιοχλαγωγικές στην ΜΜΑΔ και στη συνέχεια στις υπόλοιπες επαρχίες. Έχει γίνει μελέτη και θα σταλεί στο Υπουργείο και αντιλαμβάνεστε με την υφιστάμενη δύναμη δεν μπορούν να γίνουν μαγικά και να στηθούν αυτές οι αντιοχλαγωγικές».

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του αρχηγείου αστυνομίας την άλλη βδομάδα θα υπάρξουν 240 προσλήψεις ενώ σε εξέλιξη είναι και  άλλες διαδικασίες για ειδικούς αστυφύλακες.