Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκλογές ΟΕΛΜΕΚ

Στις κάλπες, για να εκλέξουν τη νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, προσήλθαν χθες (25/05) οι καθηγητές.

Μεγάλη νικήτρια των εκλογών η Κίνηση «Αλλαγή», η οποία έλαβε το 46,62% των ψήφων και εξασφάλισε 10 έδρες στο ΔΣ.

Εντούτοις καμία Κίνηση δεν κατάφερε να κερδίσει τις 11 έδρες που θα της εξασφάλιζαν την αυτοδυναμία στο ΔΣ. Ως εκ τούτου πρέπει να δημιουργηθούν συμμαχίες ώστε να καθοριστεί η νέα ηγεσία του ΔΣ. 

Αυτή η διαδικασία όπως ανέφερε χθες ο Πρόεδρος της Οργάνωσης διαρκεί περίπου δυο βδομάδες.

Αναλυτικά τα ποσοστά των Κινήσεων και τα μέλη που η καθεμία εξασφαλίζει στο νέο ΚΔΣ.

ΚΙΝΗΣΗ

 

ΨΗΦΟΙ

ΠΟΣΟΣΤΟ

%

ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΚΔΣ

ΑΛΛΑΓΗ

 

2259

46,62

10

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

 

1172

24,18

5

ΔΗ.ΚΙ.

 

802

16,55

3

ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ

 

429

8,85

2

ΝΕΑ ΠΝΟΗ

 

184

3,80

1

ΣΥΝΟΛΟ

 

4846

100%

21

 

Δικαίωμα ψήφου είχαν 6,181 καθηγητές, και στις κάλπες προσήλθαν 4,846.

Όλα ρευστά για την ηγετική πυραμίδα

Απόλυτη ικανοποίηση στην «Αλλαγή» μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, τα οποία εξέπληξαν ακόμη και τους ίδιους. Πλέον σηκώνει μανίκια για την επόμενη ημέρα, η οποία απαιτεί συνεργασίες και συμμαχίες για εξασφάλιση πλειοψηφίας.

Παρόλο που η «Αλλαγή» έχει ως λάφυρο το 46,62%, και τη διαφορά πέραν των 20 μονάδων από τον δεύτερο, μια ενδεχόμενη σύμπραξη άλλων δυνάμεων ενδέχεται να βρει τους χθεσινές νικητές εκτός των ηγετικών θέσεων για άλλη μια τριετία.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Κίνησης, Δημήτρης Ταλιαδώρος , λέγοντας πως το 2020 που έγινε κάτι αντίστοιχο, η «Αλλαγή» είχε εξασφαλίσει 37%. «Αν θα το κάνουν και με 10 Αντιπροσώπους, και με ένα 47%, τότε το 2026 θα πάρουν το μήνυμα της αυτοδυναμίας της Αλλαγής», σχολίασε με νόημα

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν αποκλείουν κανέναν από μια πιθανή συνεργασία, υπενθυμίζοντας και παλαιότερες συνεργασίες που έκανε η Κίνηση με άλλες δυνάμεις.

«Αν υποθέσουμε ότι εκλεγεί ένας πρόεδρος από την Αλλαγή, τότε δεν έχει την πλειοψηφία ούτε στην Γραμματεία, ούτε στο ΚΔΣ» σχολίασε εκ μέρους της ΔΗ.ΚΙ. ο Κώστας Χατζησάββας, στέλνοντας το μήνυμα ανάγκης συνεργασιών για ομαλή λειτουργία της Οργάνωσης.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο ΔΗ.ΚΙ. μπορεί να συνεργαστεί με την «Αλλαγή», ο κ. Χατζησάββας παρέπεμψε στα συλλογικά όργανα της Κίνησης, τα οποία θα κληθούν να λάβουν τις αποφάσεις για την επόμενη ημέρα. Χωρίς εκ των προτέρων ή δογματικά να αποκλειστεί ο οποιοσδήποτε.

Σημειώνοντας ωστόσο πως το αποτέλεσματα των εκλογών θα πρέπει να αξιολογηθούν και από τις τρεις συνεργαζόμενες Κινήσεις που κρατούσαν τα ηνία της Οργάνωσης τα τελευταία τρια χρόνια, (Προοδευτική, ΔΗ.ΚΙ και Νέα Κίνηση).

 

«Κλειστά» χαρτιά και από την Προοδευτική, με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο να παραπέμπει σε συλλογικές αποφάσεις των οργάνων της παράταξης. Τονίζοντας ωστόσο ότι απαιτούνται συνεργασίες.